LinkedInYouTubeTwitter

Makelen en schakelen

Image
netwerk makelen en schakelen

Hé matchmaker, stadsmakelaar en aan- of verkoopadviseur! Ben je in jouw werk bezig met optimaal ruimtegebruik en bezetting van al het vastgoed van jouw organisatie? Dan hoor jij thuis in dit netwerk.

Met wie?

In dit netwerk zit je samen met mensen die zich dagelijks bezighouden met optimaal ruimtegebruik voor maatschappelijke activiteiten. Dat zijn bijvoorbeeld beleidsadviseurs of strategisch adviseurs.

Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk. 

Hoe werkt het?

Samen met het netwerk kom je verder met al het werk dat te doen is in jouw organisatie rondom het verhuur- en verkoopbeleid, herbestemming en transformatie van maatschappelijk vastgoed en het zoeken naar geschikte ruimte voor maatschappelijke initiatieven. Samen kan je aan de slag met actuele thema’s.

 • Deelnemers helpen elkaar vooruit in het dagelijkse werk via mail, telefoon, WhatsApp, LinkedIn;
 • Een keer per jaar komen ze bijeen om een onderwerp uit te diepen en/of op excursie te gaan;
 • Ook treffen ze elkaar op de Maatschappelijk Vastgoeddag van Bouwstenen, waar de resultaten van al het landelijke ontwikkelwerk wordt gepresenteerd.

Naast kennisuitwisseling, worden er in dit netwerk ook nieuwe kennis, vaardigheden en tools ontwikkeld. Door samen op te trekken heeft dit netwerk in het verleden:

 • lokale makelpunten ontwikkeld en opgezet. Dit heeft ertoe geleid dat vragers en aanbieders van maatschappelijke ruimte snel en op eenvoudige wijze aan elkaar worden gekoppeld. Inmiddels zijn er meer dan 20 lokale makelpunten actief;
 • de overmaat in het vastgoed en het leegstandsvraagstuk in beeld gebracht en van daaruit een rol gespeeld in het leegstandsbeheer, aan- en verkoopbeleid, herbestemming en transformatie van maatschappelijk vastgoed (bijdrage aan publicatie maatschappelijk vastgoed in de etalage);
 • de makelrol beschreven (bijdrage aan publicatie Rollen in het vastgoedmanagement);
 • een afwegingskader ruimtegebruik opgesteld;
 • input geleverd voor de publicatie Vastgoedinvesteringen met impact.

Thema's en bijeenkomsten

Bijeenkomsten in 2023 zijn gepland op:

 • 6 april: Gebiedsontwikkeling en opvang vluchtelingen
 • 5 oktober: Broedplaatsen
 • Maatschappelijk Vastgoeddag 2023

 

Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges.

 

 

Zin om mee te doen?

Dat kan! Neem dan contact op met één van onderstaande personen of via info@bouwstenen.nl

Ben je bezig met een Makelpunt oprichten en/of om maatschappelijk vastgoed makelaar te worden? Het netwerk denkt graag met je mee! Zo leren we van elkaar en samen staan we sterker.

 

 

Organisatie & informatie

De organisatie is in handen van Saskia Schouten. Ingrid de Moel zorg achter de schermen voor een goede verbinding met de andere netwerken. Vragen of wensen? Vertel het ons!

 

Saskia
Gertjan

Saskia Schouten

Gertjan Kolkman

Bouwstenen Event Manager

06 - 1235 8552

033 258 4337

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatieRollen in het vastgoedmanagement