aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Makelen en schakelen naar optimale bezetting

Dit netwerk is bedoeld voor mensen wiens rol het is te komen tot een optimale bezetting van maatschappelijke accommodaties in relatie tot het sociaal en ruimtelijk beleid van de gemeente en de beschikbare middelen. Het zijn de matchmakers, stadsmakelaars en adviseurs rond ruimtegebruik en vastgoed voor maatschappelijke activiteiten.

Wat doet dit netwerk?

Naast kennisuitwisseling, worden er in dit netwerk ook nieuwe kennis, vaardigheden en tools ontwikkeld. Door samen op te trekken heeft dit netwerk in het verleden:

  • lokale makelpunten ontwikkeld en opgezet. Dit heeft ertoe geleid dat vragers en aanbieders van maatschappelijke ruimte snel en op eenvoudige wijze aan elkaar worden gekoppeld. Inmiddels zijn er meer dan 20 lokale makelpunten actief.
  • de overmaat in het vastgoed en het leegstandsvraagstuk in beeld gebracht en van daaruit een rol gespeeld in het leegstandsbeheer, aan- en verkoopbeleid, herbestemming en transformatie van maatschappelijk vastgoed (inclusief afwegingskader).

 

Vanuit deze activiteiten spelen de deelnemers ook steeds vaker een rol in het ruimtelijk beleid.

Hoe werkt dit netwerk?

  • Deelnemers helpen elkaar vooruit in het dagelijkse werk via mail, telefoon, WhatsApp, LinkedIn;

  • Een aantal keer per jaar komen ze samen om een onderwerp uit te diepen en/of op excursie te gaan;
  • Ook treffen de deelnemers elkaar op de jaarbijeenkomst van Bouwstenen, waar de resultaten van de landelijke agenda worden gepresenteerd en het brede netwerk bijeen komt voor brede afstemming;
  • Deelnemers zijn altijd bereid een presentatie te houden over de meerwaarde van een Makelpunt en nieuwkomers aan het netwerk vooruit te helpen zelf een Makelpunt op te zetten.

 

Mogelijke thema's voor 2020 zijn het afwegingskader (vervolg), pitch je punt, normen rondom ruimtebehoefte en professionalisering van de makelaarsrol.

 

De bijeenkomsten zijn gepland op:

  • Dinsdag 19 mei: Pitch je punt (online)
  • 2e datum nader te bepalen.

Ook treffen ze elkaar op de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen (3 december 2020), waar de resultaten van de landelijke agenda worden gepresenteerd en ook het brede netwerk bijeen komt (voor brede afstemming).

Meld je aan voor dit netwerk, want samen staan we sterker!

Wilt u deelnemen aan dit netwerk en/of zelf een Makelpunt oprichten? Het netwerk is graag bereid u hiermee op weg te helpen, bijvoorbeeld via een welkomstgesprek, een presentatie over de meerwaarde van een Makelpunt of door te helpen bij het opzetten van zo'n Makelpunt.

 

 

Zin om mee te doen?

Neem dan contact op met één van onderstaande personen of met Bouwstenen via 033 - 258 4337 of info@bouwstenen.nl.

 

Zie hier de mogelijkheid voor aanmelding als partner.

 

 

Organisatie en meer informatie

Dit netwerk wordt gefaciliteerd door Ewoud de Groot van Bouwstenen en inhoudelijk gesteund door Gerben van Dijk, ook wel Mister Leegstand genoemd, maar vooral druk met (tijdelijk) ander gebruik. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn van Bouwstenen en Ingrid de Moel zorgt voor de bredere verbinding met het Bouwstenenplatform. Heeft u vragen of wensen dan staan ze u graag te woord.

 

Gerben van Dijk   Ingrid de Moel
Ewoud de Groot Gerben van Dijk Inge Bommezijn Ingrid de Moel
06 - 1020 2079
06 - 2834 5238 033 - 258 4337 06 - 5231 0845

InformatieRollen in het vastgoedmanagement

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners