aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Van beleid naar ruimte

Er zijn enorm veel beleidsthema’s die vorm moeten krijgen in maatschappelijk vastgoed. Denk aan thema’s op het gebied van de inclusieve samenleving, vitale buurten en wijken, goed onderwijs, gezonde werk- en leefomgeving, minder energiegebruik, een beter klimaat en een circulaire samenleving.

Vertaling naar plekken

In dit ontwikkelprogramma verkennen we de nieuwe beleidsthema’s en vertalen deze naar Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) en aandachtspunten voor Programma van Eisen (PvE’s). Ook verzamelen we inspirerende verhalen en practische voorbeelden. 

Wie doen er mee?

We doen dit samen met de netwerken Onderwijs (scholen en gemeenten), Sport, Zorg, Verduurzaming, Beleid & Vastgoed, Vastgoedsturing en Corporaties en met diverse bedrijvenpartners die een thema bij de kop willen pakken. 

Het ruimtelijk oog

De wijze waarop we het aanpakken zou je als een zandloper kunnen zien. We beginnen met de beleidsdoelen en de praktijk vanuit uiteenlopende invalshoeken. Alle informatie die daaruit komt brengen we samen en bekijken we met een ruimtelijk oog. Vervolgens vertalen we het naar zaken als locatie, massa, oppervlaktes en indeling, enzovoort. We maken geen PvE. Wel aandachtspunten voor PvE’s als je in maatschappelijke kwaliteit wilt investeren.

Resultaten

De resultaten delen we gaandeweg, maar het zou ook mooi zijn als we op het eind van het jaar alle resultaten van dit ontwikkelwerk kunnen bundelen in een mooie nieuwe Bouwstenen-publicatie.

 

 

 

Meedoen?

Dat kan? Meld je aan als partner en maak dit mede mogelijk door je kennis in te brengen en met je partnerfee. Partners kunnen een thema adopteren en met ons uitwerken. U kunt dit ontwikkeltraject ook financieel een impuls geven. Stuur voor meer info een mail naar portal@bouwstenen.nl of bel 033 258 4337.

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?