LinkedInYouTubeTwitter

Onderwijshuisvesting

Image
onderwijsnetwerk gemeenten

Werk je aan onderwijshuisvesting bij een gemeente? Dan sta je voor een grote opgave: voor goed onderwijs heb je een goede plek nodig en helaas zijn veel scholen verouderd. Hoe daar nu mee aan de slag te gaan? Begin met het aansluiten met het netwerk Onderwijshuisvesting. Je wisselt kennis uit met collega's vanuit het hele land om zo sneller vooruit te komen. 

Met wie?

Medewerkers onderwijshuisvesting van gemeenten. Leden van dit netwerk:

Hoe werkt het?

Gemeenten hebben de wettelijke taak te voorzien in onderwijshuisvesting voor het primair en voortgezet onderwijs. Bij de uitvoering van deze taak is het fijn een aantal collegiale sparringpartners te hebben, zeker in deze tijd. Bij dit netwerk gaat het om kennisuitwisseling en -ontwikkeling om zo samen sneller vooruit te komen. Er komt veel op gemeenten af. Denk aan de Integrale Huisvestingsplannen (binnenkort verplicht), de energietransitie en de verduurzamings- en klimaatopgave. We hebben daarbij te maken met relatief veel oude gebouwen, vernieuwing in het onderwijs, leerlingendaling, problemen met de bekostiging, ingewikkelde regels en constructies, leerlingenvervoer, doelen op het gebied van gezondheid en (jeugd) zorg, enzovoort, enzovoort. Ga er maar aan staan. 

 

Image
Schoolfacilities, juni 2022

Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk. 

 

Het netwerk draagt inhoudelijke thema's aan. Bouwstenen ondersteunt, organiseert, voegt toe en brengt verder, onder ander via haar nieuwsbrief, het vakblad Schoolfacilities en allerlei andere kanalen. Waar mogelijk en zinvol worden vanuit Bouwstenen en/of de VNG verbindingen met andere mensen, partijen en organisaties gelegd, bijvoorbeeld met:

  • andere Bouwstenen-netwerken zoals die voor mensen uit het onderwijs, juristen of financiële experts
  • de sectororganisaties uit het onderwijs
  • diverse kennisnetwerken als de Bouwagenda en de Klimaattafel. 

Ook ontvangen deelnemers een vrijkaart voor de jaarlijkse Maatschappelijk Vastgoeddag en kunnen ze zich gratis abonneren op het vakblad Schoolfacilities.

Thema's en bijeenkomsten 

Een heel urgent en belangrijk thema voor 2023 is het Deltaplan nieuwe scholen. Andere thema's volgen. Bijeenkomsten zijn gepland op:

Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges.

 

 

Meedoen?

Dat kan! Meld je aan voor een van de bijeenkomsten als je lid bent van het netwerk.

Nog geen lid? Neem dan contact op met Bouwstenen via info@bouwstenen.nl of sluit direct aan als partner!

Yes you can blauw

Organisatie & informatie

Ingrid de Moel faciliteert het netwerk inhoudelijk. Ook zorgt zij voor de verbinding met het bredere netwerk. Gertjan Kolkman is verantwoordelijk voor de planning en organisatie binnen het netwerk om een succesvolle ervaring te creëren. Voor vragen over deelname, wensen of opmerkingen kun je bij een van de twee terecht.

 

  Gertjan

Ingrid de Moel 

 

Gertjan Kolkman
Programma   Event Manager

06 - 5231 0845

 

033 258 4337