LinkedInYouTubeTwitter

Onderwijshuisvesting

Image
onderwijsnetwerk gemeenten

Gemeenten hebben de wettelijke taak te voorzien in onderwijshuisvesting voor het primair en voortgezet onderwijs. Bij de uitvoering van deze taak is het fijn een aantal collegiale sparringpartners te hebben, want er komt veel op gemeenten af.  Denk aan de verduurzamingsopgave van de verouderde voorraad gebouwen, de problemen met de bekostiging, de ingewikkelde regels en de wens van velen de gebouwen beter te benutten, ook voor opvang, (jeugd) zorg en/fof de buurt. Ga er maar aan staan. 

Doel van dit netwerk

Bij dit netwerk gaat het om kennisuitwisseling en -ontwikkeling met collega's in den lande, met als doel om zelf tijd te besparen (je niet alles zelf hoeft uit te zoeken) en je aan elkaar op te trekken (benchlearning). Door samen op te trekken kom je niet alleen zelf maar ook samen beter en sneller vooruit. 

Hoe werkt het?

Image
Schoolfacilities - september 23

Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk. 

 

Het netwerk draagt inhoudelijke thema's aan. Bouwstenen ondersteunt, organiseert, voegt toe en brengt verder, onder ander via haar nieuwsbrief, het vakblad Schoolfacilities en allerlei andere kanalen. Waar mogelijk en zinvol worden vanuit Bouwstenen en/of de VNG verbindingen met andere mensen, partijen en organisaties gelegd.

Ook ontvangen deelnemers een vrijkaart voor de jaarlijkse Maatschappelijk Vastgoeddag en kunnen ze zich gratis abonneren op het vakblad Schoolfacilities.

Bijeenkomsten 

Bijeenkomsten in 2024 zijn gepland op:

  • 7 maart: Online: Update Deltaplan Scholen
  • 27 maart: Netwerkbijeenkomst over de ruimtelijke inpassing van scholen in Rotterdam
  • Najaar - programma volgt
  • Maatschappelijk Vastgoeddag 2024

Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges.

 

 

Meedoen?

Dat kan! Meld je aan voor een van de bijeenkomsten als je lid bent van het netwerk.

Nog geen lid? Neem dan contact op met Bouwstenen via info@bouwstenen.nl of sluit direct aan als partner!

Yes you can blauw

Organisatie & informatie

Ingrid de Moel faciliteert het netwerk inhoudelijk. Ook zorgt zij voor de verbinding met het bredere netwerk. Gertjan Kolkman is verantwoordelijk voor de planning en organisatie binnen het netwerk om een succesvolle ervaring te creëren. Voor vragen over deelname, wensen of opmerkingen kun je bij een van de twee terecht.

 

  Gertjan

Ingrid de Moel 

 

Gertjan Kolkman
Programma   Event Manager

06 - 5231 0845

 

033 258 4337