LinkedInYouTubeTwitter

Van beleid naar uitvoering

Image
Bouwen

Voor de grote verbouwing van Nederland hebben we alles en iedereen nodig. Er moeten plannen worden gemaakt, geld worden geregeld en eh, oh ja, heel veel werk worden verzet. Wie gaat dat doen? Hoe pak je dat aan? Hoe maak je vaart? En hoe werk je daarbij goed samen met marktpartijen?

Samen met de markt

Daarbij zijn de aanbestedingsregels bijzonder lastig en maakt de tussenkomst van een inkooporganisaties het extra complex. Bovendien is de markt oververhit. Risico is dat de publieke sector achteraan in de rij mag aansluiten als het op uitvoering aankomt. Hoe voorkomen we dat?

Activiteiten

In 2021 zijn we in gesprek gegaan met een aantal Bouwstenen-partners uit de publieke en private sector. Ook Bouwend Nederland en Techniek Nederland waren daarbij aangesloten. Samen hebben we elkaars wereld verkend, goede voorbeelden verzameld en acties uitgezet. In 2022 hebben we hierop voortgebouwd, met name in het kader van het Deltaplan Scholen, maar ook tijdens allerlei netwerkbijeenkomsten waarin we zijn ingegaan op ervaring met uitbesteding (online voor iedereen), ervaring met een bouwteam (netwerk onderwijs en verduurzamen), voorbeelden tempo en innovatie (netwerk onderwijs) opschalen en snel aanbesteden (onlinevoor iedereen).

Wat we als publlieke sector willen bereiken is:

  • goede en succesvolle uitvragen
  • hoger op de lijst van de top 25 duurzame publieke opdrachtgevers van Bouwend Nederland
  • minder rompslomp 

Wie doen er mee?

We doen dit als Bouwstenen-netwerk samen met iedereen die wil. 

 

Meedoen?

Dat kan? Meld je aan als partner en maak dit mede mogelijk door je kennis in te brengen en met je partnerfee. Bel 033 - 258 4337 of stuur een mail naar portal@bouwstenen.nl.

 

Meer informatie