LinkedInYouTubeTwitter

Samen onder één dak

Image
Netwerk Samen onder 1 dak te gast in Huis van Eemnes

Ben jij je in je werk bezig met een multifunctionele accommodatie, zoals een IKC of Brede school, of een accommodatie waarin bijvoorbeeld de bibliotheek, sportclubs, cultuurverenigingen, zorgorganisaties en een buurthuis te vinden zijn? Dan is het netwerk Samen onder één dak misschien wel iets voor jou!

Met wie?

Je zit in het netwerk met een divers gezelschap. Een mix van professionals van gemeenten, adviesbureaus en andere partners van Bouwstenen, zoals beleidsmakers, verhuurders, exploitanten en locatiemanagers.

Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk. 

Hoe werkt het?

Er komt veel kijken bij het opzetten en het goed laten functioneren van een MFA. Samen maken we dit makkelijker. Deelnemers weten elkaar te vinden om van elkaar te leren, elkaar te inspireren, kennis te delen en houvast te ontwikkelen. Er is onder andere aandacht voor:

  • de vertaling van beleidsdoelen naar maatschappelijke meerwaarde in de praktijk;
  • delen van geleerde lessen ná oplevering: wat is er bijgesteld en waarom?
  • organisatievraagstukken, we onderzoeken diverse eigendomsconstructies en samenwerkingsvormen; 
  • afspraken over exploitatie en gebruik.

Zie ook de beschrijving van de rol 'locatie managen' uit de publicatie Rollen in het vastgoedmanagement (2017).

 

Deelnemers komen een paar keer per jaar samen rond een thema op een inspirerende locatie. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er specifieke experts bij gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Tussendoor weten deelnemers elkaar te vinden voor collegiale uitwisseling. 

Thema's en bijeenkomsten 

Hoe kun je door gedeeld ruimtegebruik optimaal gebruik maken van zowel de binnen- als de buitenruimte? Hoe werk je met je gebruikers samen in een MFA? Welke services bied je aan en hoe regel je dat op juridisch en financieel vlak? Met deze thema's gaan we aan de slag.

 

Vanaf 2024 gaan we in elke bijeenkomst het eerlijke gesprek aan over MFA's, we bezoeken een locatie, laten ons inspireren door wat goed gelukt is, maar voeren er ook het lastige gesprek met beleidsmakers en exploitanten over het verschil tussen de oorspronkelijke plannen en wat het geworden is. Wat kunnen we daarvan leren?

 

Bijeenkomsten in 2024 staan nu al gepland op:

Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges.

 

 

Meedoen?

Wil je meedoen met dit netwerk? Neem dan contact op met Bouwstenen via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl.

 

Zie ook de informatie over het partnership en de andere netwerken.

 

Organisatie & informatie

Het netwerk wordt inhoudelijk gefaciliteerd door Astrid de Bondt van Bouwstenen. Heb je vragen of wensen? Zij staat je graag te woord.

 

Astrid de Bondt
Gertjan
Astrid de Bondt Gertjan Kolkman
Bouwstenen Event Manager
033 - 258 4337 06 - 35634898

 

Meer informatie