Onderwijshuisvesting
Aan de slag met onderwijshuisvesting? Dat is best een behoorlijke kluif. Met dit netwerk wordt jouw werk makkelijker gemaakt. Je wisselt kennis uit met collega's vanuit het hele land om zo sneller vooruit te komen. Zo hoef je niet altijd zelf het wiel opnieuw uit te vinden.
Met wie?
Dit netwerk bestaat sinds 2015 en is exclusief voor besturen en huisvestingsmedewerkers in het onderwijs. Zij hebben vaak te maken met (verouderd) vastgoed, vernieuwing in het onderwijs, leerlingendaling, een grote verduurzamingsopgave, problemen met de bekostiging en ingewikkelde regels en constructies.
Deelnemers helpen elkaar vooruit. Bouwstenen ondersteunt, organiseert, voegt toe en brengt verder, onder ander via haar nieuwsbrief en het vakblad Schoolfacilities. De PO-Raad en de VO-Raad ondersteunen dit initiatief.
Hoe werkt het?
Om beter onderwijs te kunnen bieden, zijn betere gebouwen nodig. Hoe we dat snel voor elkaar krijgen? Daarover gaan we met elkaar in gesprek tijdens bijeenkomsten over actuele thema's. Uitwisseling van kennis en expertise - met gelijkgestemden - staat daar centraal. Samen gaan we op zoek naar oplossingen, meer vanuit de bedoeling en gericht op gebouwen voor een duurzame samenleving.
Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk.
Leden van dit netwerk:
- krijgen een gratis abonnement op het vakblad Schoolfacilities;
- denken mee over het Deltaplan Scholen;
- hebben invloed op de Bouwstenen-agenda;
- worden actief betrokken bij ons ontwikkelwerk rond onderwijshuisvesting.
Thema's en bijeenkomsten
De thema's waaraan wordt gewerkt, worden samen met de groep bepaald en onder andere vormgegeven via:
- Minimaal twee themabijeenkomsten per jaar;
- Gezamenlijke voorbereiding en uitwerking;
- Onderlinge uitwisseling over alles wat speelt via per mail, telefoon, WhatsApp, social media en het vakblad Schoolfacilities.
Waar mogelijk worden verbindingen met andere netwerken gelegd, waaronder gemeentelijke Bouwstenen-netwerken, sectororganisaties, kennisnetwerken, Green Deal, de Bouwagenda. Een heel urgent en belangrijk thema voor 2024 is het Deltaplan nieuwe scholen. Andere thema's volgen. Bijeenkomsten zijn gepland op:
- 7 maart; Online Deltaplan scholen
- 26 maart: Online Netcongestie
- 11 september: Aannamebeleid en exploitatie scholen (Zoetermeer)
- 28 november: Maatschappelijk Vastgoeddag 2024
Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges.
Meedoen?Dat kan! Sluit je aan als partner en neem deel aan het netwerk. Stel gerust je vragen via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl
|
Organisatie & informatie
Neem gerust contact met ons op!
|
Gertjan Kolkman | |
Programma | Event Manager | |
06 - 5231 0845 |
|
06 - 3563 4898 |
Meer informatie
- Activiteiten tot nog toe
- diverse Bouwstenen-publicaties
- Duurzaam en fris
- Onderwijshuisvestingsplannen
- Diverse andere onderwerpen
Bijblijven:
- via nieuwsbrief Bouwstenen
- abonnement Schoolfacilities (gratis voor gemeenten en onderwijs)
Dit initiatief wordt van harte ondersteund door de PO-Raad en diverse andere organisaties. We zoeken samen nog naar aanvullende financiering om rond dit onderwerp meer vaart te maken (o.a. in het kader van het Energieakkoord en Duurzame scholen). Mocht dat lukken dan kunnen we sneller vooruit en meer voorbereidend werk verrichten waarmee we de groep kunnen ondersteunen en de kennis verder verspreiden.