LinkedInYouTubeTwitter

Vastgoedsturing

Met de professionalisering van het gemeentelijk vastgoed zien we steeds meer specialistische rollen ontstaan. Dit netwerk is bedoeld voor medewerkers van gemeenten met een focus op vastgoed-/portefeuillesturing. 

Kernvraag

Kernvraag van dit netwerk is hoe de gemeente het beste op haar vastgoedportefeuille kan sturen zodat het bijdraagt aan de gemeentelijke beleidsdoelen.

Doel en meerwaarde 

Doel is elkaar vooruit te helpen door kennis en ervaring te delen. De meerwaarde zit hem vooral in het collegiale contact. Door samen op te trekken gaat de kwaliteit omhoog en kan tijd worden bespaard.  

Hoe werkt het?

De groep komt een aantal keer per jaar bijeen rond een zelfgekozen thema en één keer voor uitwisseling met de andere Bouwstenen-netwerken. De thema's worden door één of enkele deelnemers voorbereid (casus of notitie) en samen met Bouwstenen verder uitgewerkt. Indien zinvol en gewenst, wordt expertise van buiten ingevlogen. 

 

Buiten de bijeenkomsten om weten de betrokkenen elkaar ook te vinden voor vragen en collegiale consultatie.

 

De resultaten van de groep worden, waar mogelijk, vertaald naar de spelregels voor vastgoedmanagement. 

Thema's en bijeenkomsten 

Belangrijke thema’s in 2021 zijn de verduurzaming van de vastgoedportefeuille en het informatiemanagement. Die pakken we Bouwstenen-breed op.

 

Specifiek thema voor deze groep is de inzet van de vastgoedportefeuille voor lokale doelen (vanuit verschillende perspectieven). Daar gaan we (voor en achter de schermen) mee aan de slag.

 

Bijeenkomsten zijn:

Verder organiseren wij ook een aantal actualiteitencolleges (gratis voor Bouwstenen-partners), waaronder de serie 'verduurzamen in 7 stappen'.

Deelnemers

In dit netwerk participeren portefeuillemanagers van de gemeente Almere, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Apeldoorn, Assen, Capelle aan den IJssel, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Ede, Enschede, Haarlemmermeer, Hellendoorn, Leiden, Maastricht, Moerdijk, Oss, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer.

 

 

Ook meedoen?

Wilt u meedoen met dit netwerk? Neem dan contact op met Inge Bommezijn via 033-258 4337 of via inge@bouwstenen.nl.

 

Zie ook de informatie over het partnership en de andere netwerken.

Organisatie & informatie

Dit netwerk wordt gefaciliteerd door Barbara Böhne van Bouwstenen en inhoudelijk gesteund door Sidney MacGillavry, senior adviseur portefeuillemanagement bij bbn. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn en Ingrid de Moel zorgt voor de verbinding met het bredere netwerk. Heeft u vragen of wensen? Zij staan u graag te woord.

 

Barbara Böhne Sidney Mac Gillavry Inge Bommezijn Ingrid de Moel
Bouwstenen bbn Bouwstenen Bouwstenen
06 - 18354319 06 - 8317 5113 033 - 258 4337 06 - 5231 0845

 

Meer informatie

 

 

 

Portefeuille Sturing Beleid Facilitair management Levencyclus beheer Accountmanagement