LinkedInYouTubeTwitter

Verduurzamen

Image
netwerk Verduurzamen

Verduurzamen gaat om meer dan alleen dan de energietransitie. Er komt veel meer bij kijken. Dat weet jij ook, want je bent in je werk dagelijks bezig met het duurzamer maken van jouw gebouw of organisatie. In dit netwerk kom je met collega’s uit het hele land in contact die je daarmee verder kunnen helpen!

Met wie?

Uit het hele land zijn mensen aangehaakt. Iedereen die bij gemeenten en andere maatschappelijke organisaties zich focussen op verduurzaming en de uitvoering hiervan, is van harte welkom bij dit netwerk!

Partners uit andere netwerken sluiten regelmatig aan om inhoudelijk dit netwerk bij te praten en hun kennis te delen.

Hoe werkt het?

In het kader van het Klimaatakkoord is afgesproken dat er 12 sectorale routekaarten worden gemaakt, met de aanpak op hoofdlijnen. Ondertussen hebben gemeenten hun strategie bepaald met perspectief op ‘het doel 2050’. We moeten dus aan de slag! Maar hoe gaan we snel duurzame gebouwen realiseren? En duurzaamheidsthema's meer in ons werk integreren? Het stadium dat de verduurzaming geld kan opleveren door energie te besparen zijn we voorbij. Het gaat om extra kwaliteit die extra geld kost. 

 

Je komt met het netwerk een paar keer per jaar samen rond een specifiek thema. Daarbij staat de praktijk centraal. Waar nodig en mogelijk worden er experts gevraagd. Ook is er ruimte om vragen, actualiteiten en kennis te delen. Loop je in de tussentijd ergens tegenaan? Dan kun je altijd terecht bij je collega’s uit het netwerk. 

Thema's en bijeenkomsten 

Het netwerk heeft met al haar expertise eerder al een bijdrage geleverd aan de Routekaarten voor de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (2018), de 7 stappen van de VNG-routekaart vertaalt naar aandachtpunten, tools en houvast. De resultaten vind je bij publicaties. Daar waar nodig en zinvol laten we onze stem horen, onder andere aan de Klimaattafel voor de gebouwde omgeving.

Thema's voor dit jaar maken we nog bekend. Bijeenkomsten staan gepland op: 

Je bent ook van harte welkom bij onze actualiteitencolleges!

 

 

Meedoen?

Super! Sluit je aan bij het netwerk en werk mee aan een duurzamere samenleving. Voor vragen over het netwerk of over het partnership neem je contact met ons op via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl

Yes you can oranje

Organisatie & informatie

De organisatie is in handen van José Ietswaard van Bouwstenen. Vragen of wensen? Zij staat je graag te woord.

José

José Ietswaard

Bouwstenen

033 - 258 4337

 

Meer informatie