LinkedInYouTubeTwitter

Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2023

We zijn druk met de grote verbouwing van Nederland. Om alle sociale, fysieke en bestuurlijke doelen in, met en rond maatschappelijk vastgoed te realiseren moeten we op zoek naar slimme oplossingen. Dat doen we graag in Bouwstenen-verband.

 

De Agenda Maatschappelijk Vastgoed bevat een aantal focus- en ontwikkelpunten waarmee Bouwstenen-partners in 2023 aan de slag gaan. Ze trekken daarin samen op. Het is tevens het werkbriefje van Bouwstenen voor Sociaal; de organisatie achter het netwerk.

Image
Agenda 2023

 

De  Agenda voor 2023 bouwt voort op die van 2022 als het gaat om de vertaling van beleid, naar:

  • ruimte; waarbij met de gebouwen meerdere maatschappelijke doelen worden gerealiseerd
  • geld; voldoende voor de gewenste kwaliteit en zo gebundeld dat het goed kan worden besteed
  • uitvoering; en dan vooral de organisatorische kant ervan, met een heldere rolverdeling, leuker, met minder rompslomp en meer digitaal.  

Met extra aandacht voor de grote verbouwing van het maatschappelijk vastgoed als het gaat om:

  • duurzaamheid; in al zijn facetten
  • schoolgebouwen; als concreet aangrijpingspunt voor transformatie en beleidsintegratie.

Begin 2023 is ook het onderwerp (ijzeren voorraad en rol gemeenten voor de) opvang van vluchtelingen op de Agenda gezet. 

Zie hier het overzicht van onze netwerken en ontwikkelactiviteiten.

 

 

Aanmelden

Wil je (ook) meedoen en een bijdrage leveren, dan horen we dat graag. Stuur een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033 - 258 4337.

 

   

 

Zie ook onderstaande filmpjes (elk 2 min) waarin Albert Vermuë, directeur Leefomgeving VNG, het belang van een organisatie zoals Bouwstenen onderschrijft en Sonja Pool van de Haagse Scholen vertelt hoe we elkaar in Bouwstenen-verband vooruit helpen; niet door het wiel steeds weer opnieuw te ontdekken maar door te verbeteren.

Albert Vermuë - VNG

Sonja Pool - Haagse Scholen