aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

corona

Aandacht voor corona

coronaCorona stelt gemeenten, scholen en andere maatschappelijk organisaties voor nieuwe vraagstukken. Hoe gaan gebouwbeheerders hiermee om?

Juist nu aanpakken

Schroevendraaier

De coronacrisis biedt een kans voor het naar voren halen van het onderhoud en de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. En voor werk in de bouw.

Corona

Op deze webpagina houden we een overzicht bij van informatie over de gevolgen van de corona-crisis voor maatschappelijke voorzieningen en vastgoed met een functie voor buurten en wijken. Corona Maatschappelijk Vastgoed

Samenleving onder druk

Niet iedereen gelijk

CompensatieDe regeling voor de tegemoetkoming in de schade als gevolg van COVID-19 leidt tot ongelijke behandeling van maatschappelijke organisaties.

Om fit te blijven

FitNOC*NSF doet een oproep aan gemeenten en het kabinet voor een corona-noodfonds. Ondertussen ontstaan overal in het land initiatieven om mensen fit te houden.

Uitbreiding schaderegeling

SBI Code Compensatie RegelingOok openbare bibliotheken en diverse andere organisaties komen nu in aanmerking voor de tegemoetkoming in de schade als gevolg van de corona-crisis.

Buurthuizen in de knel

Vanwege de corona zijn ook veel dorps- en buurthuizen gesloten. Er zijn wel veel sociale buurtactiviteiten, maar financieel komen de buurthuizen in de knel.  

Zomerpret in eigen buurt

Nu de zomer eraan komt en mensen wordt gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven, zijn wijkactiviteiten extra van belang. Wat er mag binnen een straal van 1,5 km is nog puzzelen.

Impact corona op zorgvastgoed

In tijden van corona gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar de zorg. Maar corona zal ongetwijfeld ook impact hebben op het toekomstige zorgvastgoed.

Huur: uitstel of kwijtschelding

Huur innen

Gemeenten gaan verschillend om met het innen van huur in tijden van corona. De meeste verlenen uitstel van betaling, maar er wordt ook huur kwijtgescholden. 

Acht praktische tips over ventileren

De richtlijnen voor ventileren in tijden van corona bieden nog geen houvast voor gebouwbeheerders. Acht praktische tips.

Corona zet exploitatie onder druk

Edwin van der WerffDe vastgoedexploitatie van zorginstellingen komt onder druk als het coronavirus lang aanhoudt, blijkt uit onderzoek van Bouwstenen.

2009 Actualiteiten en rollen

Op 17 september 2020 spreken we met een aantal scholen de actuele zaken door. Het is een fijn gesprek waarbij we, ondanks de drukte vanwege corona, toch ook vooruit kijken.

2009 Actualiteiten en verduurzaming

Op woensdag 30 september 2020 ontmoeten diverse gemeenten in het land elkaar online. Samen met Jan Kappers lopen we het programma door en bespreken we de actualiteiten. Wat we delen is een rol in het vastgoedmanagement, al is de focus van elke deelnemer anders (wel of geen onderwijs, verduurzaming, enz) en zitten we organisatorisch ook in verschillende situaties (samengevoegd of verdeeld over de gemeente).

Abonneren op corona

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete