LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk verduurzamen

Image
Utrecht

Op 18 juni komt het netwerk Verduurzamen bijeen. We delen onze kennis en ervaring rond actuele zaken en gaan op een aantal onderwerpen dieper in. Bij het aanmelden kan je aangeven welke onderdelen met name je belangstelling heeft. Daar besteden we dan extra tijd aan.

 

Onderwerpen die op de agenda staan zijn onder andere:

Stand van zaken en koers

Terwijl we druk zijn met het verduurzamen, treden nieuwe regels in werking, dienen zich nieuwe problemen aan, worden initiatieven genomen en nieuwe standaarden gelanceerd. Hoe houden we de vaart er in en houden we koers?   

Aanbesteden

Zo zijn er ook op het gebied van duurzaam aanbesteden nieuwe ontwikkelingen gaande. We bespreken de actualiteiten, wat we er in de praktijk mee kunnen en of daar zaken bij zitten die we samen kunnen oppakken.

Netcongestie

Netcongestie dwingt ons tot oplossingen die het net niet extra belasten; zeker niet tijdens spitsuur. In Bouwstenen Verband verzamelen we beleids- en praktijkinformatie over netcongestie. Welke ervaring hebben we zelf en wat zou handig zijn om samen op te pakken?

Passief bouwen

Netcongestie dwingt ons om het net niet verder te belasten en zeker niet tijdens spitsuur. Vraag tijdens onze bijeenkomst op 11 oktober 2023 was of we niet veel meer passief moeten bouwen. Tijdens dit onderdeel bespreken we een aantal voorbeelden van passief bouwen in het maatschappelijk vastgoed.

Zicht op duurzaamheidsinvesteringen 

In Bouwstenen Verband werken we aan een handreiking voor de paragraaf onderhoud kapitaalgoederen. Daarmee willen we raadsleden inzicht bieden in de doorwerking van duurzaamheids- en vervangingsinvesteringen naar de gemeentebegroting en (in verband met onze lobby) ook inzicht bieden in de voortgang van de verduurzamingsopgave. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het concept. Kunnen we hiermee uit de voeten? Helpt het vooruit?

De echte prijs

De verduurzaming zou een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering moeten zijn en ook een normaal onderdeel van de kostprijshuur. Dat is nu vaak niet het geval en worden er om panden te verduurzamen allerlei verschillende afspraken gemaakt (allonges, onrendabele top, enz). Dit is niet alleen in strijd met de Wet Markt & Overheid, die stelt dat alle integrale kosten moeten worden doorgerekend, maar geeft ook geen reëel beeld van de echte prijs van het gemeentelijk vastgoed.

 

Daarnaast zijn de losse afspraken nogal arbeidsintensief en onoverzichtelijk. Hoe anders? We bespreken onze eerste gedachten daarover.

Wat verder ter tafel komt

Naast deze onderwerpen is er tijdens het hele programma ruimte om eigen onderwerpen te bespreken. Die onderwerpen kun je bij het aanmelden aangeven, dan bereiden we ons er op voor.  

Met wie

We doen deze dag vooral met elkaar en nodigen voor specifieke onderdelen ook gasten uit.   

Datum, tijd en locatie

  • 18 juni 2024
  • 10.30 - 16.00
  • We zijn bezig met de locatie! (Omgeving Utrecht)
 

Ben jij erbij?

Voor een goede organisatie horen we graag via deze link of je er al dan niet bij kunt zijn en ook of je wilt worden toegevoegd aan de appgroep van dit netwerk. 

Extra deelnemer

Bij ieder netwerk kan je met twee mensen zijn ingeschreven, dus als je een collega bij het netwerk aan wilt laten sluiten kan dat. Ook als je een collega elders in het land kent die goed bij dit netwerk past horen we het graag. Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-258 4337.

Image
Aanmelden

Meer informatie

  • Webinfo: Circulair (Bouwstenen)
  • Webinfo: Circulair Bouwen (RVO)
  • Artikel: Behoefte aan een beslisboom (Bouwstenen, december 2023)
  • Impressie: Aan de slag met circulariteit (Bouwstenen, oktober 2023)
Datum
Aantal dagen
1.00
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN