Corona, thuiswerken en al lang veel te druk. Geen tijd voor juist die dingen die ontspannen, energie en inspiratie geven, zoals de gesprekjes bij de koffie en collegiaal contact. Daarom wat tips.
Corona, thuiswerken en al lang veel te druk. Geen tijd voor juist die dingen die ontspannen, energie en inspiratie geven, zoals de gesprekjes bij de koffie en collegiaal contact. Daarom wat tips.
Riothermie is een techniek waarbij rioolwater wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van gebouwen, buurten of wijken. Er kan gebruik worden gemaakt van het rioolwater van bedrijven, maar ook van particulieren. Het afvalwater van particuliere huishoudens is ongeveer 25 ºC. Die warmte kan gebruikt worden om andere plekken te verwarmen.
De bouw is nog lang niet circulair. Het moet echt anders volgens Hans Korbee, expert Duurzaam Bouwen bij RVO. Naast kritiek geeft hij ook tips...
Fridse Mobach van het Carmelcollege en Renée Heeren van het Kadaster geven hun visie hoe we kunnen toewerken naar (zelf)sturing op basis van feitelijk energiegebruik.
Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ontwikkelt een monitor om te kunnen sturen op basis van het feitelijk energiegebruik. Martijn Voorham legt uit waarom en hoe.
(Buurt)batterijen staan nog in kinderschoenen, maar binnen afzienbare tijd lijkt het een reële optie, ook voor maatschappelijk vastgoed.
Een (buurt)batterij is bedoeld om stroom die is opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen lokaal op te slaan. Het kan ook worden gebruikt als noodvoorziening. Er bestaan smart storages: huisjes of containers met (lithium-ion) accu’s en regelapparatuur. De techniek staat nog in de kinderschoenen.
Staat niet op de lijst van erkende maatregelen
Om de energie- en klimaatdoelen te halen wordt steeds vaker via een allonge aanvullende afspraken tussen verhuurders en gebruikers van gebouwen gemaakt.
In de wirwar aan wetgevingen en afspraken rondom energie en duurzaamheid is het soms lastig te weten wanneer je precies, waaraan moet voldoen. Daarom maakten we een overzicht.
Een volledig circulaire Nederlandse economie in 2050, waarbij afval opnieuw wordt gebruikt als grondstof. De woning- en utiliteitsbouw en de grond-,weg en waterbouwsector gebruiken vooral hernieuwbare grondstoffen (Grondstoffenakkoord 2017).
Copyright 2022· All rights reserved