LinkedInYouTubeTwitter

Riothermie

Riothermie

Riothermie is een techniek waarbij rioolwater wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van gebouwen, buurten of wijken. Er kan gebruik worden gemaakt van het rioolwater van bedrijven, maar ook van particulieren. Het afvalwater van particuliere huishoudens is ongeveer 25 ºC. Die warmte kan gebruikt worden om andere plekken te verwarmen. 

 

Batterij (buurtbatterij)

Batterij (buurtbatterij)

Een (buurt)batterij is bedoeld om stroom die is opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen lokaal op te slaan. Het kan ook worden gebruikt als noodvoorziening. Er bestaan smart storages: huisjes of containers met (lithium-ion) accu’s en regelapparatuur. De techniek staat nog in de kinderschoenen. 

Erkende maatregel

Staat niet op de lijst van erkende maatregelen

Beleid, wetten en regels

Beleid, wetten en regels

In de wirwar aan wetgevingen en afspraken rondom energie en duurzaamheid is het soms lastig te weten wanneer je precies, waaraan moet voldoen. Daarom maakten we een overzicht.

 

  • 2050 – Circulaire economie

Een volledig circulaire Nederlandse economie in 2050, waarbij afval opnieuw wordt gebruikt als grondstof. De woning- en utiliteitsbouw en de grond-,weg en waterbouwsector gebruiken vooral hernieuwbare grondstoffen (Grondstoffenakkoord 2017).

 

Abonneer op energie