LinkedInYouTubeTwitter

Het RVB ontwikkelt monitor

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ontwikkelt een monitor om te kunnen sturen op basis van het feitelijk energiegebruik. Martijn Voorham legt uit waarom en hoe.

 

Sturen op feitelijk energiegebruik staat hoog op het wensenlijstje en de agenda van Bouwstenen-partners, waaronder op die van het Rijksvastgoedbedrijf.

Concreet mee aan de slag

In bijgaand filmpje (8 minuten) legt Martijn Voorham, programmamanager duurzaamheid van Rijksvastgoedbedrijf, uit welke stappen het Rijksvastgoedbedrijf hiervoor heeft gezet.

 

Martijn legt in de film uit waarom labels niet werken, welke indicatoren Rijksvastgoed dan wel gebruikt om te sturen en hoe ze dat doen. 

Landelijk datastelsel

Ook gaat hij in op het landelijk data stelsel dat hiervoor wordt ontwikkeld en de invloed die de informatie over het feitelijk energiegebruik mogelijk kan hebben op toekomstige oplossingen (uitlokken innovatie) en wetgeving.

 

Rijksvastgoedbedrijf werkt samen met Bouwstenen en andere partijen om dit onderwerp (sturen op feitelijk energiegebruik) verder te brengen. Het onderwerp staat ook bij Bouwstenen voor 2021 weer op de agenda.  

 

 

Meedoen?

Dat kan. Voor de diverse mogelijkheden kun je contact opnemen met Bouwstenen door te bellen naar 033-2584337 of een mail te sturen naar info@bouwstenen.nl 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.