LinkedInYouTubeTwitter

Energie besparen door (zelf)sturing

Fridse MobachFridse Mobach van het Carmelcollege en Renée Heeren van het Kadaster geven hun visie hoe we kunnen toewerken naar (zelf)sturing op basis van feitelijk energiegebruik.

 

Ze deden dat in een gesprek (10 minuten) met Ingrid de Moel, directeur Bouwstenen, tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 3 december 2020.

 

 

Het gesprek gaat onder andere over gelijke definities (KPI’s) en de beschikbaarheid van betrouwbare informatie.

Wat te doen

Fridse Mobach, bestuurder van het Carmelcollege, spreekt over het belang van meten, zelfsturing door gebruikers, de eigen organisatie, horizontale verantwoording en druk vanuit de omgeving om deze ontwikkeling verder te brengen.

Urgentie

Renée Heeren, directeur Vastgoedinformatie bij het Kadaster, vertelt hoe het Kadaster er mee bezig is. Ze ziet ook de urgentie om vaart te maken op dit dossier. Kortom werk te doen voor alle betrokkenen.

 

 

Meedoen?

Heel goed. Partners van Bouwstenen helpen elkaar vooruit, maar ook niet-partners kunnen aansluiten op:  

 

12 mei en 2 juni 2021; Route verduurzaming stap 2 en 3

Zelf aan de slag met een routekaart voor de vastgoedportefeuille? Laat je dan snel inpraten en hoor de ervaring van anderen tijdens onze actualiteitencolleges 'Verduurzamen in 7 stappen'. 

 

22 juni 2021; Sturen en monitoren feitelijk energiegebruik  

Het Carmelcollege, de gemeente Arnhem en Royal HaskoningDHV vertellen welke stappen ze al hebben gezet om te komen tot (zelf)sturing op basis van het feitelijk energiegebruik bij hun 40 scholen, 100 maatschappelijke gebouwen en diverse kantoren.   

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.