LinkedInYouTubeTwitter

Sturen op basis van feiten

Utrecht stuurt bij de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed resultaatgericht op basis van feiten. Wethouder Eelco Eerenberg licht de aanpak toe.

 

Sturen op basis van feiten klink logisch, maar is in het energiebeleid geen praktijk. Daar wordt gestuurd op basis van labels, maatregelen, theoretische terugverdientijden en complexe gebouw- en gebruiksgebonden berekeningen aan de hand van theoretische kentallen waar allerlei mensen veel werk aan hebben.

Feitelijk energiegebruik

Of die theoretische getallen in de praktijk ook zo uitpakken moet altijd nog blijken. Zo leidt een combinatie van maatregelen zowiezo tot andere uitkomsten. Reden waarom het Bouwstenen-netwerk pleit voor sturing op feitelijk energiegebruik. Dat doen we aan allerlei tafels.

Flink wat stappen gezet 

De gemeente Utrecht, partner van Bouwstenen, heeft op dit gebied flink wat stappen gezet. Wethouder Eelco Eerenberg licht deze aanpak toe in bijgaand filmpje (2 minuten).

 

 

 

Meedoen?

Graag. Ook komend jaar wil het Bouwstenen-netwerk stappen zetten in het sturen op feitelijk energiegebruik. Hoe meer partners, hoe beter we vooruit komen. Dus fijn als u aansluit. 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.