LinkedInYouTubeTwitter

België

De klimaatverandering zijn we niet in ons eentje de baas. Ook over de grens wordt hard nagedacht over hoe we het maatschappelijk vastgoed in 2050 CO2-neutraal krijgen. 

Op 7 juli 2021 hebben deelnemers van het netwerk vastgoedmanagement een zinvolle uitwisseling. Voor degenen die het hebben gemist, onderstaand kort de hoofdlijnen van het gesprek.

Rinus VaderIngenieursbureau Royal HaskoningDHV doet het zelf ook; haar kantoren verduurzamen en het resultaat monitoren. Ze neemt daarbij ook de huurpanden mee.

Matthieu SonnemansIn Oijen staat een heel duurzame MFA met school, buurthuis en kantoren. Ook bijzonder, de ruimte wordt verwarmd met een houtkachel.

Bas FukkenDe derde stap is er op gericht een aanpak op hoofdlijnen vast te stellen.

Als gevolg van corona stagneert de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed en komen projecten moeilijk van de grond.

Op 2 juni 2021 schuiven een paar mensen aan voor de nazit van het actualiteitencollege over stap 3 van de verduurzaming. Veel informatie en de presentatie over de aanpak ging wel snel, maar het is straks ook allemaal nog na te lezen.

Op woensdag 12 mei 2021 praten we met een klein clubje na over het vastgoedmanagement bij gemeenten; met nieuwe gezichten uit gemeenteland en bij Bouwstenen.

Abonneer op Verduurzamen