Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

1810 Impulsbijeenkomst RodeKersen

Op 17 oktober 2018 worden de deelnemers aan de bijeenkomst over RodeKersen gastvrij ontvangen in Huis van Houten; zelf ook deelnemer aan de pilot RodeKersen.

 

Eerste resultaten RodeKersen2.0

Tijdens deze bijeenkomst worden de eerste resultaten van het tweede pilotjaar gedeeld: Op 11 locaties zijn 852 reviews opgehaald met een gemiddelde beoordeling van 3,7 kersen.

 

Op de Bouwstenen-Jaarbijeenkomst worden de scores van dit jaar bekend gemaakt. Welke locatie gaat de RodeKers van het jaar winnen?

 

10 tips om meer reviews te ontvangen

Naast het delen van ervaringen met RodeKersen in zijn algemeenheid, worden ook ervaringen gedeeld over hoe je bezoekers van maatschappelijk accommodaties kunt stimuleren om een RodeKersen-enquête in te vullen. Dit heeft geresulteerd in deze tien tips:

  1. Benadruk het waarom. Vertel je bezoekers dat je het functioneren van de locatie wilt verbeteren, ook hún locatie, en dat je daarvoor hun feed back nodig hebt.
  2. Kies voor een persoonlijke benadering. Spreek de bezoekers vriendelijk en persoonlijk aan. 
  3. Zorg voor privacy. Geef mensen de tijd en de (psychologische) ruimte om in alle vrijheid hun antwoorden te geven.
  4. Laat zien dat je met de reviews iets doet. Geef aan dat er n.a.v. RodeKersen verbetering zijn gerealiseerd (zie voorbeeld onderaan deze pagina).
  5. Creëer eigenaarschap. Zorg dat er iemand (of een team) integraal verantwoordelijk is voor locatie en RodeKersen als hét verbeterinstrument ziet.
  6. Werk samen met een opleidingsinstituut. Vraag stagiairs om bezoekers te ondervragen en geef hen ook een rol bij de analyse.
  7. Gebruik kanalen van dienstverleners op locatie. Vraag of zij een link in hun nieuwsbrieven of facebookberichten willen opnemen.
  8. Koppel RodeKersen aan bestaande boekingssystemen. Zorg dat huurders automatisch 1x de link naar de reviewmogelijkheid ontvangen, direct na het gebruik van de ruimte. 
  9. Beloon de reviewers. Geef een gratis kopje koffie weg of verzin een andere beloning.
  10. Vis niet opzichtig naar hoge scores. Daar word je niet wijzer van en dat keert zich uiteindelijke tegen je.

 

Doe er je voordeel mee!

 

 

Wat volgt?

Tijdens de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen op 4 december in Rotterdam is er ook een sessie van en over RodeKersen. Deelnemers aan het pilotproject RodeKersen kunnen zich hiervoor gratis aanmelden.

 

 

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner