Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Strategische keuzes: sturen in tijden van transitie

Dit is de tweede bijeenkomst uit een serie van 4 bedoeld voor schoolbesturen uit het PO. U kunt ook aanschuiven als u er de eerste keer niet bij was. 

 

Sturen in tijden van transitie

Onderwerp van gesprek is 'Sturen in tijden van transitie', en dat vraagt wat hersengymnastiek, want voor we het weten houden we ons vast aan het bekende. Daar is niets mis mee, maar de toekomst vraagt ook wat.

 

Werken vanuit de bedoeling

Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we van Sander Galjaard een notitie meegekregen over het maken van strategische keuzes als je werkt vanuit de bedoeling; wat zou je minder en wat juist meer moeten doen. Het overzicht was gebaseerd op het gedachtengoed van Wouter Hart (Verdraaide organisaties, 2012). Een ontwikkelgroep bestaande uit PO-scholen en gemeenten hebben dit gedachtengoed vertaald naar aandachtspunten voor een derde generatie Integrale huisvestingsplannen (IHP's) voor het onderwijs. We zijn benieuwd hoe u hierover denkt.

 

Verder vooruit     

Frans Wilms - leiderschapsdomeinenOm ons nog verder vooruit te helpen hebben we deze dag Frans Wilms uitgenodigd. Frans is bestuurder bij Radar en heeft menig transitie in de zorg begeleid. Hij weet als geen ander welke dynamieken er ontstaan bij transities. Daarnaast is hij auteur van het boek 'Groeien in leiderschap'. Frans gaat praktisch met ons aan de slag om de trends en ontwikkelingen te vertalen naar strategie en daarbij de helpende en belemmerende overtuigingen te onderzoeken rondom huisvestingsvraagstukken.

 

Programma

09.30 uur  Ontvangst
10.00 uur Werken vanuit de bedoeling 
10.45 uur

In gesprek met Frans

11.30 uur

Vertaling naar eigen praktijk

12.30 uur Lunch

Sander Galjaard en Ingrid de Moel

 

Deelnemers

Deze bijeenkomst is bedoeld voor schoolbesturen in het PO en wordt georganiseerd door Bouwstenen voor Sociaal in samenwerking met de PO-raad. Het programma voor deze dag wordt verzorgd door Ingrid de Moel van Bouwstenen en Sander Galjaard van Galjaard Onderwijs Advies. 

 

Datum, tijd, locatie

  • Dinsdag 12 september 2017
  • 09.30 - 13.00 uur
  • Doe-het-zelf Café De Rooie Cent, Hooglandseweg-Zuid 34 in Amersfoort (zie routebeschrijving)

 

 

 

Wilt u meedoen?

Dat kan als u PO-bestuurder bent. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich (indien nog niet gedaan) hier aanmelden

 

 

Meer informatie

Datum: 
dinsdag, 12 september, 2017 - 09:30 tot 13:00
Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
Bouwstenen voor Sociaal i.s.m. PO-raad

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner