Milan van Bergen werkt sinds kort bij de gemeente Tilburg en volgt het traineeprogramma van Bouwstenen voor Sociaal. Hij vertelt er zelf over.
Breed geïnteresseerd
''Mijn naam is Milan van Bergen en ben 25 jaar. Sinds kort werk ik voor het vastgoedbedrijf van Tilburg. Kiezen is niet altijd mijn sterkste punt geweest. Ik ben heel breed geïnteresseerd. Zo heb ik drie verschillende studies gedaan. Ik heb de bacheloropleiding 'International Spatial Development' aan Breda University, gevolgd. Deze studie combineert zaken rond mobiliteit, urban design en planologie. Vervolgens heb ik de master 'Facility and Real Estate Management (FREM)' afgerond aan hogeschool Zuyd en Greenwich University.
Hele vette gebouwen
''Mijn scriptie ging over het transformeren van leegstaande kantoren naar andere functies, vooral wonen, vanuit een breed waardeperspectief. Dat breder kijken naar waarde vind ik ook het interessante aan maatschappelijk vastgoed. Het gaat om de functie van dit vastgoed in de stad en de waarde voor omwonenden. En natuurlijk zijn er hele vette maatschappelijke gebouwen. In Tilburg kan je denken aan grote gebouwen zoals poppodium 013 en de Lochal, maar ook aan andere gebouwen met een belangrijke functie voor de stad.
Vrijheid om zelf te ontdekken
''De trainees van Bouwstenen hebben verschillende achtergronden en functies. Zelf ben ik nu meer geïnteresseerd in gebiedsontwikkeling. Dat ik de vrijheid krijg om zelf te ontdekken wat ik leuk vind, is één van de pluspunten van het traineeship. Hiervoor was ik in Tilburg meer bezig met het beheer van onze vastgoedportefeuille en heb ik de stand van zaken rond het verduurzamen van de gebouwen in kaart gebracht. Dat laatste blijf ik een interessant onderwerp vinden.
Duik in allerlei thema’s
''Even over dat traineeship. Dat ziet er als volgt uit. Ik werk vier dagen in de week bij het vastgoedbedrijf van Tilburg. Op vrijdag komen de Bouwstenen-trainees fysiek of online samen. Het eerste half jaar hebben we een duik genomen in allerlei thema’s rond maatschappelijk vastgoed. Dat deden we met sprekers, door opdrachten uit te voeren en door locaties te bezoeken. Nu werken we aan een opdracht voor onze eigen organisatie: bij mij dus rondom het verduurzamen van vastgoed. Als ik nu terugkijk naar het moment dat het traineeship begon in september 2022 merk ik dat de transitie van student naar professional de goede kant op gaat.
Proactief je rol pakken
Zoals ik al zei, vind ik veel dingen interessant. Samen met mijn werkgever hebben we ontdekt welke rol daadwerkelijk bij mij past. Hiervoor biedt het traineeship de ruimte. Wel belangrijk dat je zelf een proactieve houding aanneemt. Dat wil ik ook meegeven aan andere potentiële trainees. Kiezen is lastig, maar het werk aan maatschappelijk vastgoed is ontzettend breed. Er zijn veel verschillende rollen. Het traineeship geeft de ruimte om te ontdekken wat bij jou past.
Meedoen?Meer informatie over het Bouwstenen-traineeprogramma? Neem dan contact op met Honoré Schreurs via 033-2584337 of mail naar trainees@bouwstenen.nl.
|
|
Meer informatie
- Brochure: Traineeprogramma Maatschappelijk Vastgoed
- Webinfo: Traineeprogramma Maatschappelijk Vastgoed
- Webinfo: Werkgevers van trainees
- Webinfo: Dag van een trainee
- Webinfo: Nieuwe generatie fris aan de slag (Aart Bontekoning)