LinkedInYouTubeTwitter

De werkdag van een trainee

Image
Traineeprogramma Young professionals

Je gaat als trainee aan de slag bij de vastgoedafdeling van een gemeente. Wat ga je doen? Geen afdeling is hetzelfde en de inhoud van je werk hangt ook af van je achtergrond. Maar stel, je wordt beheerder van theaters, buurthuizen en andere belangrijke plekken voor de samenleving. Hoe ziet je dag er dan uit? De gemeente Tilburg schetst een beeld.

Appen met collega's

Je begint je dag vanuit huis met een online overleg over het verduurzamen van een mooi monumentaal theater. Met het projectteam bespreek je de voortgang, je wisselt ideeën uit en je maakt afspraken over wie wat doet. Die leg je goed vast. Je appt een paar collega's van andere gemeenten en een installateur uit het Bouwstenen-netwerk of zij ook wel eens zo'n project hebben gehad. Altijd handig. Dan hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Daarna vertrek je naar kantoor. Samen met een collega van je eigen gemeente buig je je over een mail van een raadslid over de opvang van vluchtelingen. Dat kan misschien in een oud schoolgebouw. Je bereidt een advies voor dat je 's middags nog zal doornemen met collega's van een andere afdeling.

Op de fiets naar je afspraak

Image
Op de fiets

Je luncht met collega's van je afdeling en daarna stap je op de fiets voor een afspraak met een huurder van een pand die je in beheer hebt. Die geeft aan dat het pand te klein wordt en dat zij graag wil uitbreiden. Je belooft uit te zoeken of dat mogelijk is. Dan terug naar het stadhuis om jouw advies over het schoolgebouw te bespreken. Je collega's staan er hetzelfde in als jij. Jullie verwerken het advies tot een reactie aan het raadslid. Hopelijk wordt het overgenomen! Dan sluit je je computer af. Morgen is er weer een dag. Dan tref je de trainees die bij andere organisaties zijn begonnen. Samen verken je het hele werkveld en werk je aan een vernieuwende opdracht. Je kijkt er naar uit. 

Start in september

In september start het Traineeprogramma Maatschappelijk Vastgoed. Belangrijk, want er is veel te doen in bijvoorbeeld klimaat en duurzaamheid. Daar zijn goede en enthousiaste mensen voor nodig.
 

 

Belangstelling om mee te doen?

Neem dan contact op met Saskia van Bouwstenen, telefoon 033-2584337, of mail naar trainees@bouwstenen.nl

 

  Doe ook mee

    

   Reactie toevoegen

   Plain text

   • Geen HTML toegestaan.
   • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
   • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
   CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.