LinkedInYouTubeTwitter

Werkgevers van trainees

Image
Werkgever trainees

Vind en bind jong talent! Er bestaat geen opleiding voor een baan in het maatschappelijk vastgoed. Je moet het in de praktijk leren. Daarom hebben we vanuit Bouwstenen het traineeprogramma Maatschappelijk Vastgoed opgezet. We binden en boeien jong talent op een leuke en inspirerende manier.

 

In deze krappe arbeidsmarkt zijn we allemaal op zoek naar goede werknemers waar we nu en in de komende jaren op kunnen bouwen. Als organisatie heb je een streepje voor wanneer je jonge talenten ook een traineeprogramma kunt bieden. 

Hulp bij inwerken en begeleiden jong talent

Ondertussen zijn we allemaal reuze druk met onze eigen werkzaamheden. Het traineeprogramma levert een belangrijke bijdrage aan het inwerken en begeleiden van jullie nieuwe collega, zonder dat het te veel beslag legt op het huidige personeel. Ook is het fijn voor trainees om hun ervaringen te kunnen delen met anderen die ook net gestart zijn in het werkveld.
 

Het programma wordt steeds op maat gemaakt, met de deelnemers en hun werkgevers. De young professionals komen wekelijks bijeen; fysiek of online. 

Wie kunnen meedoen?

Jong talent met een HBO- of WO-opleiding in bijvoorbeeld vastgoedkunde, facilitair management, bouwkunde, rechten of (technische) bedrijfskunde kan meedoen. Wij vinden het belangrijk dat de trainees affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk vastgoed hebben. Ook willen we dat ze bereid zijn om nieuwe kennis en ervaring op te doen en met elkaar willen leren. 

Image
Stadskantoor Utrecht

Welke functie vervullen trainees? 

Van adviseur maatschappelijke voorzieningen tot assetmanager. Van beleidsmedewerker onderwijshuisvesting tot relatiebeheerder vastgoed. Dit is slechts een kleine greep uit functies waarin je een trainee (als junior) kunt laten starten bij jouw gemeente, adviesbureau of bouwbedrijf. 

Toonaangevende organisaties en trainees

Organisaties die het traineeship aanbieden zijn toonaangevend en dat mogen de trainees ook zijn. Zo doen bijvoorbeeld Almere, Gouda, Tilburg, Utrecht, Zevenaar, Zwolle mee aan het traineeprogramma. Zij geven young professionals de gelegenheid hun plek in de sector te vinden, nieuwe wegen te verkennen en innovatieve oplossingen te zoeken voor de vragen van deze tijd.
  

Mathilde Snijders werkt nu als trainee bij de gemeente Utrecht. Ze vertelt waarom ze meedoet als trainee.  "Maatschappelijk vastgoed heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. De combinatie van werken en leren geeft mij handvatten om dit te kunnen doen."

Duur en opzet

Tweejarig programma waarbij de talenten elke week op een vaste dag samen komen en aanvullend individuele begeleiding krijgen. In jaar één komen we eens per 2 weken op locatie bij elkaar en de andere week online. In jaar 2 komen we eens per maand op locatie en wekelijks online samen. In september 2024 start een nieuw traineeprogramma!

 

 

Grijp die kans

Meer weten of wil jouw organisatie een plek bieden aan een trainee vanaf september 2024? Neem dan contact op met talentmanager Honoré Schreurs via trainees@bouwstenen.nl

 

Ook als we iets voor jou of je HR-afdeling kunnen betekenen, horen we het graag.