Trainees Maatschappelijk Vastgoed
Wil jij een baan met impact én tijd om jezelf te ontwikkelen? Dan is dit traineeprogramma iets voor jou!
Scholen, concertzalen, bibliotheken en gymzalen zijn belangrijke ontmoetingsplekken in onze samenleving. Deze plekken moeten de komende jaren gezonder en duurzamer worden. Krijg jij al zin om je tanden in deze uitdaging te zetten? Ga dan als trainee aan de slag met de grote verbouwing van Nederland!
Wie ben jij?
Je bent op HBO of WO niveau opgeleid in bijvoorbeeld vastgoedkunde, facilitair management, bouwkunde, rechten of (technische) bedrijfskunde en hebt 0 tot 2 jaar werkervaring. De maatschappelijke sector spreekt je aan en je hebt affiniteit met duurzaamheid. Je bent nieuwsgierig naar hoe we publieke gebouwen een betere rol kunnen geven in onze samenleving.
Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag bij een gemeente, school of bureau. Daar start je met je nieuwe job en elke vrijdag kom je samen met de andere trainees voor:
- een flinke portie inhoudelijke kennis;
- cursussen, trainingen en excursies;
- een innovatieve groepsopdracht;
- persoonlijke begeleiding;
- en een hoop gezelligheid met je trainee-team.
Ook haak je aan bij het professionele netwerk van Bouwstenen voor Sociaal. Zo kan je snel groeien in je functie en bouw je betekenisvolle contacten op. Een mooie start van je carrière!
Wat ga je worden?
Je begint in een functie bij de opdrachtgever. Veel voorkomende functies zijn:
-
junior accountmanager: je fungeert als verhuurder vanuit de gemeente. Huurders zijn vaak maatschappelijke instellingen. Zoals sportclubs, theater, bibliotheken, scholen of vluchtelingenorganisaties.
-
junior projectmanager: je helpt de projectmanager bij het bewaken van deadlines en budget bij het realiseren van gebouwen of maatschappelijke projecten.
-
junior beleidsmedewerker: je doet onderzoek dat nodig is om te komen tot beleid over een onderwerp. Je gaat met afdelingen en stakeholders aan de slag, analyseert data en komt tot advies- en beleidsstukken.
-
junior beheersmedewerker: je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en verduurzaming van panden.
Vanuit deze juniorrol kun je na het traineeship verder groeien tot medior en senior. Maar tijdens het traineeship wordt ook de overige rollen behandeld, waardoor je een goed beeld krijgt waar je naar toe wilt groeien. Zoals portefeuillemanager, vastgoedmanager, onderhoudsmanager, vastgoedstrateeg en ga zo maar door. Genoeg kansen binnen dit prachtige en belangrijke werkveld.
Toonaangevende organisaties en trainees
Organisaties die het traineeship aanbieden zijn toonaangevend en dat mogen de trainees ook zijn. Zo doen bijvoorbeeld Almere, Gouda, Tilburg, Utrecht, Zevenaar en Zwolle mee met het programma. Zij geven startende professionals de gelegenheid hun plek in de sector te vinden, nieuwe wegen te verkennen en innovatieve oplossingen te zoeken voor de vragen van deze tijd.
Barend van der Heiden, hoofd vastgoedafdeling gemeente Zwolle over de kansen van de trainee na het traineeship: “Ze had na twee jaar veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt.” | ![]() |
Wat vonden oud-trainees?
![]() |
Mathilde Snijders, junior projectleider Utrecht: “Het traineeship is een aanvulling van je kennis, zodat je op het werk de diepte in kunt. Ook is het erg prettig om met andere trainees ervaring uit te wisselen.” |
![]() |
Mitch Lamboo, junior assetmanager Almere: “Je komt ook achter waar mede-trainees tegenaan lopen. Het is fijn dat je zulke dingen kunt bespreken en ervaringen met elkaar kunt delen.” |
Sanne Apperlo, voormalig assetmanager gemeente Zwolle: “Ik vind het van grote waarde dat de trainees verschillende vastgoed gerelateerde functies hebben, onderling kun je veel van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.” |
|
Grijp die kansBen je geïnteresseerd en (bijna) afgestudeerd? Neem dan contact op voor:
Stuur een berichtje naar Honoré Schreurs via trainees@bouwstenen.nl |
||
Ervaringen
Lees hier de ervaring met het programma van Sanne, Milan en Mathilde of bekijk de video's van de trainees.