LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Juridische Zaken

Op 13 juni 2024 komt het Netwerk Juridische Zaken bijeen in het stadhuis van Almere. We delen zaken waar we in de praktijk tegenaan lopen, we helpen elkaar vooruit, zoeken verdieping op het thema rond huurbeleid (en algemeen belang besluiten) en verkennen wat netcongestie voor ons werk kan betekenen.

Huurbeleid en Wet Markt en Overheid.Almere - Stadhuis

Veel gemeenten zijn bezig met een aanpassing van hun huurbeleid. De Wet ‘Markt en Overheid' wordt gewijzigd. Deze wet is ook van invloed op het algemeen belang besluit waarmee het mogelijk is onder kostprijs te verhuren. We bespreken hoe een ieder hiermee omgaat en gaan daarbij in op vragen als:

  • Wat gaat er veranderen?
  • Wat vraagt dat van het huurbeleid en het algemeen belang/besluit?
  • Wat betekent dat voor ons werk, zowel qua inhoud als werklast?  

Netcongestie

In verschillende regio's speelt netcongestie al een paar jaar. Daar komen ook juridische vragen naar boven. Zo is een gemeente verplicht te voorzien in onderwijshuisvesting voor het primair en voortgezet onderwijs, maar wat als daar dan geen aansluiting kan worden gerealiseerd? Wat als duurzaamheidsdoelen niet kunnen worden gerealiseerd? Of wat als een (Dumava-) gesubsidieerd project niet (snel genoeg) kan worden gerealiseerd vanwege netcongestie? Welke juridische vraagstukken is iedereen al tegen gekomen? Wat weten we al en wat nog niet. We verkennen dit onderwerp met elkaar en zo mogelijk een gastspreker die hier al veel ervaring mee heeft.

 Wat verder ter tafel komt

Naast deze onderwerpen is er ook ruimte om allerlei andere zaken met elkaar te delen. Daar starten en eindigen we mee.  

Datum, tijd en locatie

  • 13 juni 2024
  • 13:00 - 16:30
  • Stadhuis Almere, Stadhuisplein 1
 

Ben jij erbij?

Voor een goede organisatie horen we graag via deze link of je er al dan niet bij kunt zijn en ook of je wilt worden toegevoegd aan de appgroep van dit netwerk. 

Extra deelnemer

Bij ieder netwerk kan je met twee mensen zijn ingeschreven, dus als je een collega bij het netwerk aan wilt laten sluiten kan dat. Ook als je een collega elders in het land kent die goed bij dit netwerk past horen we het graag. Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-258 4337.

Image
Aanmelden

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN