LinkedInYouTubeTwitter

Routekaarten opstellen (ondersteuning)

Er zijn diverse sectorale routekaarten voor het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed. Samen proberen we, ook in tijden van corona, de vaart er in te houden en elkaar vooruit te helpen. In dat kader waren we mede-ondertekenaar van het Manifest samen doorbouwen aan Nederland, zijn we aangeschoven bij de Klimaattafel voor de gebouwde omgeving; werkgroep Utiliteitsbouw. ontwikkelen we kennis en delen die onder andere via onze nieuwsbrief en actualitencolleges.   

Wie kan u vooruit helpen?

Onderstaand een kort overzicht van Bouwstenen-partners die u vooruit kunnen helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van uw eigen route. 

 

 

Heeft een tool waarmee snel en slim inzicht wordt verkregen in de benodigde investering voor en het rendement van de verduurzaming van de vastgoedportefeuille.
 Aestate

 

Heeft een stappenplan ontwikkeld voor het verduurzamen van de huisvesting, passend bij de organisatiedoelen. Deze is te vinden in een whitepaper. Bij het opstellen van routekaarten werken we samen met een technische partij om energieprestatieadviezen op te pakken. Zo worden MJOP, accommodatieplan, cijfers en routekaart aan elkaar gekoppeld tot een praktisch en realistisch plan.

 

Heeft een whitepaper gepubliceerd over verduurzaming maatschappelijk vastgoed en binnenkort ook één over de routekaart in het bijzonder.

 

Heeft een stappenplan voor het verduurzamen van gemeente-kantoren. Voor onderwijs zijn tools om de kosten van (voortgezet) speciaal onderwijs, nieuwbouw en renovatie te berekenen en de quickscan geeft inzicht in de vervangingstermijnen van gebouwen. Ook hebben ze een CO2MPAS om de CO2-uitstoot van het onderwijsvastgoed te meten. Tot slot hebben ze het proces 'Mijn School' ontwikkeld waarbij zij onderwijsvisie vertalen naar een schoolgebouw op maat.

 

Heeft een whitepaper Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed opgesteld om gemeenten inzicht te geven in de vier stappen bij het verduurzamen van bestaand gemeentelijk vastgoed. Tevens hebben zij een vierstappenplan ontwikkeld voor het verduurzamen van vastgoed.

 

Heeft het onderzoek en de rekensommen voor de VNG routekaart uitgevoerd, met daarin een aanpak en rekensommen voor alle gebouwen. Zie ook deze film over de routekaart in 10 punten. 

Royal HaskoningDHV-logo

 

Heeft een fastlane aanpak om snel in 5 stappen uw vastgoedportefeuille te verduurzamen en een stappenplan voor een Routekaart Verduurzaming Vastgoed en de monitoring daarop

  Heeft een 6-stappen aanpak voor weloverwogen investeringen en het monitoren van de voortgang. Zie ook de CO2 wijzer. 
    Heeft een aanpak om in 5 stappen een Portefeuilleroutekaart op te stellen.
  Heeft samen met TG een rekenmodel verduurzaming maatschappelijk vastgoed ontwikkeld en een rekenmodel MV, gebaseerd op de sectorale routekaart.
Image
WE adviseurs
  Heeft een whitepaper opgesteld voor een slim en pragmatisch CO2-neutrale vastgoedportefeuille

 

Overige tools

Andere tools voor het opstellen van een eigen portefeuille-routekaart.