LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Juridische Zaken

Op 17 september komt het netwerk Juridische Zaken bijeen in Amersfoort. We delen onze kennis en ervaring en gaan dieper in op een aantal onderwerpen naar keuze van de aanwezigen (aan te geven bij aanmelden). Mogelijke onderwerpen zijn:

Gebruik voor onderwijs en kinderopvang

Er komen steeds meer accommodaties waarin onderwijs wordt gegeven en opvang wordt geboden, ook wel kindcentra genoemd. De wijze waarop betrokkenen in zo’n gebouw kunnen samenwonen is juridisch complex omdat ze opereren in verschillende wetssystemen. Daarbij staan er wetswijzigingen op stapel die van invloed zijn op het gebruik van scholen en de verhuur aan kinderopvangorganisaties. 

Tijdens dit onderdeel bespreken we hoe gemeenten hier in de praktijk mee omgaan en inventariseren we welke vragen en onderwerpen verdere uitwerking behoeven. Denk aan:

  • Hoe ga je om met krimp en groei van een school en verhuur aan kinderopvang? Welke risico’s en beperkingen zijn er en hoe borg je dat juridisch?
  • Hoe ga je om met de wens van een schoolbestuur samen te werken met een kinderopvangorganisatie in combinatie met regels waar de gemeente zich aan heeft te houden (aanbestedingsrecht, Didam).
  • Welke privaatrechtelijke instrumenten zet je in bij verhuur aan kinderopvang?
  • Wat betekenen de wetswijzigingen voor de bestemmingen van de panden en de huurcontracten?
  • Hoe zou de wens van het kabinet voor gratis kinderopvang juridisch kunnen worden ingeregeld?

We nodige voor dit onderdeel een extra gast (juridisch) expert uit.  

Vervolg verandering Wet markt en overheid 

Image
Didam-arrest

Op 13 juni 2024 hebben we met elkaar gesproken over de veranderingen in de Wet Markt en Overheid. Om te kunnen voldoen aan de nieuwe wet, moeten de dossiers per gebouw en allerlei andere zaken goed op orde zijn. Een goed moment om alles even te checken. Een behoorlijk project waarvoor input nodig is vanuit diverse disciplines en afdelingen (financiën, subsidies, beleid). Hoe pakken we dat aan?

 

Tijdens dit onderdeel bespreken we de laatste inzichten rond de nieuwe Wet Markt en Overheid en een eerste opzet voor een checklist die we voor zo’n project kunnen gebruiken.

Actualiteiten netcongestie

Op 13 juni 2024 heeft Quirine Tjeenk Willink van Kennedy van der Laan ons meegenomen in haar verhaal en expertise rond netcongestie. Tijdens dit onderdeel bespreken we de actualiteiten, nieuwe oplossingen en zaken waar we sindsdien juridisch tegenaan zijn gelopen. Zijn er bijvoorbeeld al standaardcontracten om energie-hubs juridisch vast te leggen? Zijn er al gemeenten die de transportrechten van energie hebben geclaimd, alvorens grond aan te besteden, zodat er geen partijen kunnen zijn die al voor de aanbesteding deze rechten claimen waardoor de grond eigenlijk niets meer waard wordt?

Datum, tijd en locatie

  • 11 september 2024
  • 13.00 - 16.30
  • Rooie Cent, Hooglandseweg-Zuid 34, Amersfoort
 

Ben jij erbij?

Voor een goede organisatie horen we graag of je er al dan niet bij bent en in welk onderwerp je met name wilt uitwisselen. Dan besteden we daar de meeste tijd aan.

 

Belangstelling lid te worden van dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-258 4337. 

Image
Aanmelden

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN