aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

buurthuizen

Buurtcentra (ook zelfbeheer en wijkondernemingen)

In de welzijnsector wordt zo'n € 3 miljard per jaar uitgegeven aan huisvesting. In 2011 was er ongeveer 2,6 miljoen vierkante meter 'welzijnshuisvesting'. Deze meters worden betaald uit publieke middelen (Bron Bouwstenen 2011). Daarnaast zijn er nog meters die uit privaat geld worden betaald. Denk aan bijvoorbeeld gemeenschapshuizen, sportkantines en buurthuizen in bezit van stichtingen, verenigingen en corporaties. Hoeveel buurt, club- en wijkcentra er in Nederland zijn, is niet bekend.  

 

Uitbreiding schaderegeling

SBI Code Compensatie RegelingOok openbare bibliotheken en diverse andere organisaties komen nu in aanmerking voor de tegemoetkoming in de schade als gevolg van de corona-crisis.

Buurthuizen in de knel

Vanwege de corona zijn ook veel dorps- en buurthuizen gesloten. Er zijn wel veel sociale buurtactiviteiten, maar financieel komen de buurthuizen in de knel.  

Samen (duurzaam) doorbouwen

Bouwen tijdens coronacrisisVNG, RvB, Aedes, Bouwstenen en diverse andere organisaties hebben op 22 april 2020 verklaard ook in tijden van corona door te bouwen aan (de verduurzaming van) Nederland.

Zomerpret in eigen buurt

Nu de zomer eraan komt en mensen wordt gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven, zijn wijkactiviteiten extra van belang. Wat er mag binnen een straal van 1,5 km is nog puzzelen.

Abonneren op buurthuizen

Snel naar

Partner worden?

Corona