aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Meer circulair

Op dinsdag 6 april 2021 ontmoeten de deelnemers aan het netwerk Verduurzaming elkaar online via Teams.

Circulaire economie

Doel in Nederland is om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Een tussendoel is om in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen zoals mineralen, fossiele brandstoffen en metalen met 50% te verlagen. Diverse gemeenten hebben deze doelstelling verwerkt in hun eigen beleid.

Van theorie naar praktijk

Vraag daarbij is: hoe passen we dit doel in, in ons werk? Welke inspirerende voorbeelden zijn er en wat kunnen we leren van anderen als het gaat om circulair bouwen en verbouwen en het circulair onderhouden van vastgoed.  

 

Tijdens deze bijeenkomst delen we onze kennis en ervaringen. We gaan er in een sneltreinvaart doorheen en kijken op het eind wat we nodig hebben om op dit punt verder vooruit te komen.

Vanuit verschillende insteken  

Onderwerpen die aan bod komen zijn maatschappelijk vastgoed, circulariteit en:

  • Erik Leisink, gemeente Den Bosch

    stand in het land - Het stelsel zit nog niet lekker in elkaar en we hebben nog een heel pad te gaan, blijkt uit de bijgevoegde column van Hans Korbee en de Bouwstenen-enquête.

  • gemeentelijk beleid - rondje onder deelnemers. Wat is doel, waarop wordt gestuurd en hoe?

  • vertaling naar nieuwbouw 

  • vertaling naar onderhoud - De gemeente 's Hertogenbosch wil in 2021 een circulaire onderhoudsprogramma’s opstellen en heeft de mogelijkheden daarvan onderzocht (zie bericht). Erik Leisink vertelt daar over.

  • kosten en opbrengsten - Arthur van Loon van de gemeente Utrecht heeft een notitie gemaakt over rekenen aan circulariteit. Die wordt vooraf toegestuurd.

Datum en tijd

  • dinsdag 6 april 2021
  • 10.00 - 11.30 uur
 

Ook meedoen?

Dat kan. Deelnemers aan het netwerk Verduurzamen krijgen een uitnodiging (agendaverzoek).

 

Interesse om deel te nemen, maar nog geen lid van het netwerk? Neem dan contact op met Bouwstenen via 033 - 258 4337 of info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over het partnership.

 

 

Meer informatie

Datum: 
dinsdag, 6 april, 2021 - 10:00 tot 11:30
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Verduurzaming)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?