aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Veiligheid & verduurzaming als organisatievraagstuk

Op woensdag 8 april 2019 komt het netwerk Onderhoudsmanagement bijeen. De thema’s Veiligheid en Verduurzaming staan centraal, maar uiteraard is er ook veel ruimte voor onderlinge uitwisseling rond andere actuele zaken uit je eigen praktijk.

 

De twee thema’s lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar voor beiden geldt dat het naast technische vraagstukken ook (of misschien vooral) organisatievraagstukken zijn.

 

Daarnaast spelen er op dit moment actuele veiligheidsrisico’s die te maken hebben met de verduurzamingsopgave en energietransitie. Denk aan:

  • De veiligheid van warmtepompen en andere installaties;
  • Zonnepanelen bij brand en storm;
  • De mogelijke toename van legionella door warme zomers en nieuwe vormen van waterverwarming;
  • De risico’s van temperatuuroverschrijdingen in ruimten.

Veiligheid

Johan Smit, RPS

Johan Smit van RPS bespreekt het thema veiligheid in relatie tot het speelveld voor asset- en onderhoudsmanagement. Hij geeft in- en overzicht in de diverse thema’s voor veiligheid en inzicht in de keuzes die organisaties kunnen (of moeten) maken als het gaat om veiligheid. Vervolgens gaan we over de actuele veiligheidsrisico's in gesprek met elkaar en met onze nieuwe partners van de veiligheidsregio’s. Hoe zorgen we ook in de toekomst voor veilige gebouwen, wat zijn de consequenties van onze duurzaamheidsambities voor veiligheid van medewerkers, huurders en gebruikers en wat zijn dan de aandachtspunten voor het onderhoudsmanagement daarbij?

Wouter Dreimuller, TwynstraGuddeVerduurzaming

Ook bespreken we met Wouter Dreimüller (TwynstraGudde), één van de auteurs van de Bouwstenen-publicatie 'Verduurzaming als organisatievraagstuk', welke hordes genomen moeten worden om te komen van duurzaamheidsbeleid tot onderhoudsmanagement; hoe dat gaat in de praktijk en welk houvast we daarvoor hebben. 

 

We kijken onder andere naar hoe we:

  • Duurzaamheid concreter kunnen vertalen naar duurzaam vastgoed;
  • Duurzame doelstellingen beter hanteerbaar kunnen maken voor technisch beheer;
  • Duurzaam onderhoud breder kunnen inzetten dan alleen instandhouding;
  • De kennis van onderhoudsmedewerkers kunnen benutten voor het bepalen van de meest kosteneffectieve route.

Onderlinge uitwisseling

Maar we starten met een kort rondje thema’s die spelen bij elk van ons, zodat we weten met wie we kunnen sparren om verder te komen. Als je op voorhand thema’s wilt inbrengen (bij aanmelding) kan dat ook. Dan kunnen we ons erop voorbereiden, dan wel je in contact brengen met mensen die je verder kunnen helpen.

Datum, tijd en locatie

  • nader te bepalen
 

Ook meedoen?

Leden van het netwerk Onderhoudsmanagement kunnen gratis deelnemen. Wel graag vooraf aanmelden.

 

Interesse om deel te nemen, maar nog geen lid van het netwerk? Neem dan contact op met Bouwstenen via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over het partnership.

 

 

 

Meer informatieVerduurzaming als onderhoudsvraagstuk

Aantal dagen: 
0.50
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Onderhoudsmanagement)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners