LinkedInYouTubeTwitter

Impact corona op zorgvastgoed

In tijden van corona gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar de zorg. Maar corona zal ongetwijfeld ook impact hebben op het toekomstige zorgvastgoed.

 

Dat zegt Gertjan te Hoonte, adviseur voor zorgorganisaties. Komt er na corona meer zorg in huis, wordt het in kleinere eenheden georganiseerd of blijft het zoals het was?

Consequenties voor markt

Gertjan: “Wie zoekt op de impact van corona op vastgoed komt vooral het effect op winkels en kantoren tegen. Zo brachten diverse beleggers en banken vanuit hun perspectief de mogelijke consequenties van corona voor commercieel vastgoed in kaart. Ook is er aandacht voor het mogelijk effect op de woningmarkt.” 

Groeiende sector

Veel berichten over corona en zorgvastgoed zijn opgesteld vanuit het perspectief van beleggers. Zorgvastgoed lijkt vooralsnog in de lift te zitten. Uit de vastgoedmonitor van Vastgoedmarkt bleek bijvoorbeeld dat de boekwaarde van zorgvastgoed in april 2020 met 24% is gestegen. Uit een ander bericht bleek dat het beleggingsvolume van januari t/m april 2020 weliswaar lager was dan in 2019, maar dat er nog altijd transacties plaatsvonden. Ook de corporaties die binnen Bouwstenen actief zijn, zagen de afgelopen jaren de vraag naar zorgvastgoed toenemen. 

Nieuwe vraag

Maar of de vraag naar zorgvastgoed inhoudelijk gaat wijzigen, moet nog blijken. Daar is nog geen onderzoek naar gedaan. Gertjan: “Vanuit Bouwstenen willen we daar nu wat meer zicht op krijgen. We beginnen dat onderzoek met een korte enquête die we hebben uitgezet onder zorgorganisaties en corporaties met zorgvastgoed.”

 

Ook meedoen?

Werk je bij een zorgorganisatie of corporatie? Doe dan mee met onze enquête.

 

En wil je daarnaast meedraaien in het Bouwstenen-netwerk? Meld je dan aan als partner en sluit je bijvoorbeeld aan bij het netwerk Zorgaccommodaties of Corporaties BOG/MOG.

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.