Zeist gaat het gemeentelijk vastgoed verduurzamen door alle bestaande MOP’s om te zetten naar DMOP’s. Doel: energieneutraal in 2020. Projectleider Lester Agten gunt ons een kijkje in de keuken.
Lester Agten, financieel adviseur van de afdeling Leefomgeving en Welzijn van de gemeente Zeist, deelt zijn ervaring met scholen en gemeenten tijdens een bijeenkomst van de Bouwstenen-werkgroep Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed.
Flinke uitdaging
De gemeente had niet verwacht dat de invoering van duurzaam beleid zo veelomvattend zou zijn. Lester: “Het gaat niet alleen om techniek. Duurzaam beleid heeft ook te maken met informatie verzamelen, samenwerken, een visie ontwikkelen en draagvlak creëren. Vergis je niet in de hoeveelheid tijd die daarmee gemoeid is.”
Stevige ambitie
De belangrijkste ambities uit het programma is het energieneutraal maken van het gemeentelijk vastgoed in 2020. Als stip aan de horizon streeft Zeist er naar dat het hele gemeentelijk grondgebied in 2050 energieneutraal is.
Hoe Zeist het doet
Benieuwd hoe Zeist het aanpakt?
Lees dan hier:
- het verslag van de bijeenkomst van de werkgroep Verduurzamen Vastgoed
- of het artikel in Gemeente.nu naar aanleiding van deze bijeenkomst
Bouwstenen-activiteiten
De werkgroep Verduurzamen heeft tijdens de laatste bijeenkomst aangegeven hoe zij verder wil. Zie hier de plannen van de werkgroep en de mogelijkheid u aan te melden.
Op 19 juni 2014 organiseert Bouwstenen samen met het werkveld een bijeenkomst over tools voor gegevensverzameling en beheer vastgoedmanagement. Hierin wordt ook ingegaan op gegevens m.b.t. duurzaamheid. Zie hier informatie over deze bijeenkomst.
Reactie toevoegen