LinkedInYouTubeTwitter

Vier bijeenkomsten in het land

Vastgoedmanagement in ontwikkelingGemeenten en scholen gaan elkaar vooruit helpen bij het vastgoedmanagement; om te beginnen tijdens vier gratis bijeenkomsten verspreid door het land. 

 

De bijeenkomsten zijn op 13 januari in Zwolle, 27 januari in Eindhoven, 3 februari in Haarlem en 10 februari in Bergen op Zoom.

 

Verbinding en uitwisseling

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Enschede, Gouda en Oss en de scholen Ronduit Onderwijs, VGPO Accretio en Stichting Voila, zijn in wisselende constellatie bij de bijeenkomsten aanwezig om hun kennis en ervaring te delen. Dat geldt ook voor de VNG, PO-Raad en VO-Raad, die dit initiatief steunen. 

 

Professionaliseren

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor gemeenten en scholen met meer dan tien gebouwen die hun vastgoedmanagment verder willen professionaliseren. Omdat elke organisatie haar eigen ontwikkeltraject doormaakt, beginnen de bijeenkomsten met een quick scan aan de hand waarvan de deelnmers kunnen zien waar ze staan in het vastgoedmanagement en wat de volgende stap zou kunnen zijn.

 

Benchmarks rond maatschappelijk vastgoed‘In control’ komen

Debijeenkomsten zijn één van de eerste acties in het kader van de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2017, de samenwerkingagenda voor partijen in het veld. 

 

Benchmarkonderzoeken laten min of meer een gelijk beeld zien als het gaat om het vastgoedmanagement bij gemeenten en scholen. Betrokkenen willen beter ‘in control’ komen en organisaties die dat al zijn, zijn bereid daarbij te helpen. Doel is het vastgoedmanagement bij zowel gemeenten als scholen, sectorbreed, naar een hoger plan te brengen. 

 

Algemeen beeld vastgoedmanagement

Samen optrekken

Door kennis uit te wisselen en samen op te trekken kunnen partijen elkaar vooruit helpen. Tijdens de bijeenkomsten wordt geinventariseerd of er behoefte is aan een regionaal vervolg. Met het oog op de opgave rond onderwijshuisvesting en ander maatschappelijk vastgoed zou dit een belangrijke stap in de toekomstige samenwerking kunnen zijn.  

 

Veel info mee naar huis

Aan het eind van de bijeenkomst krijgen de deelnemers een beknopt rapport mee naar huis met daarin een aantal basisgegevens en de resultaten van de eigen quick scan, die door Twynstra Gudde speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Ook kunnen de deelnemers andere Bouwstenenpublicaties mee naar huis nemen, waaronder de publicatie over informatiesystemen, het onderzoek naar (organisatiemodellen voor) MFA’s en Spelregels maatschappelijk vastgoed.

 

 

 


Ook meedoen?

De bijeenkomsten zijn begin 2017, ’s morgens en verspreid door het land. Gemeenten en scholen met meer dan tien gebouwen kunnen zich via onderstaande links aanmelden voor een van deze bijeenkomsten:

 

 

 

 

Meer informatie

 

 

                

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.