LinkedInYouTubeTwitter

Voor iedereen toegankelijk

Publieke gebouwen toegankelijk voor iedereenDe gemeente Utrecht geeft op praktische wijze invulling aan het beleid om gemeentelijke gebouwen toegankelijk te maken.

 

"Uitgangspunt is dat alle gebouwen die wij bouwen of grootschalig verbouwen en waar publiek komt voor iedereen toegankelijk zijn", zegt Ien van der Waal-Krijbolder van de gemeente Utrecht tijdens haar presentatie (zie hieronder) in september 2018 voor één van de Bouwstenen-netwerken.   

Utrecht standaard toegankelijkGesprek aangaan

Onze aanpak is heel simpel, legt Van der Waal-Krijbolder uit. "In de kern komt het er op neer dat we in een vroeg stadium met de eindgebruikers in gesprek gaan over wat ze nodig hebben om het gebouw goed te kunnen gebruiken. Als je achteraf maatregelen moet treffen, ben je veel duurder uit, wordt het niet mooi of is het niet mogelijk. Soms zijn er specifieke eisen, zoals extra opstelruimte voor scootmobiels in een verzorgingshuis, of is het niet nodig om een ruimte toegankelijk te maken, denk aan een kelderkast."

 

Handboek voor Toegankelijkheid

Klik op de afbeelding hierboven om het beleid van Utrecht ten aanzien van de toegankelijkheid van gemeentelijke gebouwen in één oogopslag te zien.

 

Handig naslagwerk

De gemeente Utrecht maakt gebruik van het Handboek voor Toegankelijkheid, uitgegeven bij Sdu Uitgevers. Demian Keetelaar, adviseur Circulariteit en Vastgoedbeleid van de gemeente Utrecht: "Echt een handig naslagwerk voor iedereen die een gebouw gaat bouwen of verbouwen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yes you canMeedoen?

Dat kan. Word partner en sluit u aan bij een van de netwerken (naar keuze). 

 

Of kom naar onze jaarbijeenkomst op 4 december 2018 in WTC Rotterdam. Aanmelden kan via www.bouwstenen.nl/jaarbijeenkomst.

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.