LinkedInYouTubeTwitter

Input voor een lokaal gesprek

Maatschappelijk vastgoed verbindenDe ‘Reisgids maatschappelijke voorzieningen’, waarin lokale partijen worden opgeroepen om met elkaar in gesprek te gaan over de voorzieningenstructuur, is nu online beschikbaar.

 

Het belang van zo’n lokaal gesprek over voorzieningen is groot. De aanwezigheid van voorzieningen raakt mensen direct, er gaat veel publiek geld in om en er gaat de komende jaren veel veranderen. Door nieuwe regels rond wonen, zorg, (passende) onderwijs, werk en inkomen, ook wel aangeduid als de vier decentralisaties, valt er lokaal ook steeds meer te kiezen.

 

Sectorverbindend

Boekje ReisgidsDe gids laat zien hoe de samenleving verandert en welke mogelijkheden lokale partijen hebben hierop in te spelen. Daarbij wordt niet uitgegaan van verschillende sectoren of instituten, maar van de behoeften in de samenleving. Dat maakt de gids extra bijzonder. Er worden verschillende innovatieve oplossingen en maatregelen gepresenteerd die de sectoren overstijgen en waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van de samenleving.

 

Brede basis

De gids is samen met het werkveld gemaakt. Diverse mensen uit het netwerk van Bouwstenen en het Interbestuurlijk Programma Bevolkingsdaling hebben meegedacht en meegeschreven. Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VNG, en Stef Blok, minister Wonen en Rijksdienst, schreven het voorwoord.

 

De inhoud van de gids wordt onderschreven door de VNG, Aedes, MOgroep, PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang. Zij hebben de gids inmiddels breed onder hun achterban verspreid.

 

Aan de slag

Als vervolg op deze publicatie helpt Bouwstenen desgewenst lokale partners verder bij het lokale gesprek, om zo te komen tot ‘De lokale agenda’.

 

 

Meer informatie

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.