LinkedInYouTubeTwitter

Best gelezen 2022

Image
Antine van Oosterom

We blikken terug op een mooi jaar. Met veel inhoudelijke kennis dat we gedeeld hebben via allerlei artikelen. Dit waren de 12 best gelezen items…

 

In totaal hebben we zo'n 100 artikelen gedeeld. Van lokale praktijkverhalen tot info over nieuwe landelijke wet- en regelgeving. Van Rijksadviseurs tot trainees. Belangrijke thema's waren afgelopen jaar: het sneller verduurzamen, het Didam arrest, de stijgende huur- en energieprijzen en de SUVIS. 

 

Image
Francesco Veenstra

 

Januari: Rijksadviseurs willen waardesturing

In de nieuw verschenen agenda 2021-2024 pleit ook het College van Rijksadviseurs ervoor om rijksbezit integraler en beter in te zetten voor publieke waarden.

Image
Rotterdam

 

Februari: € 180 miljoen per jaar geregeld

De Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met een investering van € 180 miljoen per jaar voor het vernieuwen van het maatschappelijk vastgoed via de kapitaallastenmethode.

Image
Barbara Böhne

 

Maart: Eed afleggen heeft betekenis 

"Als je in dienst gaat bij een gemeente leg je een eed af. Nu ik hem opnieuw heb afgelegd, ben ik me bewuster van de betekenis", zegt Barbara Böhne van de gemeente Haarlem.

Image

 

April: Frustratie over SUVIS

Iedereen verwachtte dat met subsidie het ventilatieprobleem op scholen werd opgelost, maar dat blijkt een tegenvaller. Jaap Stadelmann en Frank Rubel laten zien waar het mis gaat.

Image
© SolarEis

 

Mei: Verwarmen met ijs

Onder het nieuwe gemeentehuis van Voorst is een ijskelder aangelegd, die het gebouw duurzaam gaat verwarmen en koelen. Dat betekent vrijwel geen onderhoud én geen gasverbruik.

Image
Rachid Maachou

 

Juni: Meer duidelijkheid Didam-arrest

Gemeente Amstelveen gaat de criteria voor verhuur en verkoop van vastgoed vastleggen in een nieuwe vastgoednota. Dat schept meer duidelijkheid. Maar er zijn ook nog vragen...

Image
1e bijeenkomst Argumentenfabriek

 

Juli: Liever één grote pot

In plaats van allerlei losse potjes kan het geld voor schoolgebouwen vanuit het Rijk beter in het gemeentefonds worden gestort, blijkt uit onderzoek van de Argumentenfabriek.

Image
groningen

 

Augustus: 10 leuke uitjes voor de zomer 

Tijd om eropuit te gaan nu het zomer is! Daarom tien tips om te bezoeken. Al zie je het soms niet van de buitenkant, al deze projecten zijn super duurzaam…

Image
Trainee

 

September: De werkdag van een trainee

Een Trainee Maatschappelijk Vastgoed combineert werken en leren. Heel praktijkgericht dus. Hoe ziet een werkdag van een trainee eruit? We vertellen het je graag!

Image
Nihad Mesevic

 

Oktober: Razendsnel aanbesteed

De gemeente Enschede heeft in sneltreinvaart het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille in de markt gezet. Nihad Mesevic, hoofd afdeling vastgoed en facilitair bedrijf Enschede, vertelt er meer over…

Image
Antine van Oosterom

 

November: Niet door te exploiteren

Door nieuwe wetten, zoals de label C-verplichting, is het doorexploiteren van vastgoed geen vanzelfsprekendheid meer, zegt registeraccountant Antine van de Groep.

Image
Tilburg

 

 

December: Worstelen met (huur)prijzen 

Gemeenten worstelen met de huurprijzen voor maatschappelijk vastgoed. Op basis van veel huurcontracten moet de volledige Consumenten Prijs Index (CPI) worden doorberekend. Gemeenten als Assen, Almere en Tilburg wijken daarvan af.  

 

 

 

Meedoen?

Leuk als je in het nieuwe jaar gelijk aansluit, dan ben je van al het laatste nieuws rond maatschappelijk vastgoed direct op de hoogte! Word partner en deel kennis met collega's uit het hele land.

 

Image
Doe ook mee

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.