LinkedInYouTubeTwitter

Besparen met WKO

Met Warmte Koude Opslag kan energie worden bespaard, maar het vraagt wel speciale aandacht. In het kader van de ‘estafette praktijkervaring’ verzamelden we ervaringen en tips van gebruikers.

 

Warmte Koude Opslag (WKO) is een techniek waarbij ‘s zomers warm en ‘s winters koud water in twee verschillende bronnen in de grond wordt opgeslagen. In de zomer wordt het koude water benut om gebouwen te koelen, in de winter wordt met warm water verwarmd.

 

Minder gas

Diverse scholen en een gemeente geven aan dat het gasverbruik dankzij een WKO installatie flink omlaag is gegaan omdat er verwarmd wordt met water. Soms is het elektriciteitsgebruik wel toegenomen maar het binnenklimaat is er beter op geworden.   

 

Tips

Ook zijn er in de praktijk nogal wat opstartproblemen geweest. Reden waarom ervaringsdeskundigen andere adviseren vooral een ervaren adviespartij bij de inrichting van de WKO te betrekken en rekening te houden met extra onderhoud.

 

Meer informatie en tips over Warmte Koude Opslag vindt u op deze pagina. Heeft u zelf ervaring met Warmte Koude Opslag? Laat het ons weten.

 

 

Meedoen?

We horen graag wat uw ervaring is met verschillende energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de maatregelen op de site en voeg uw ervaring toe. 

Ook een optie; word partner en wissel uw ervaring uit in een van de netwerken.

 


Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.