aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

16 Vastgoed op afstand

 

Eigendom vs. EigenaarschapEén van de punten uit de Agenda Maatschappelijk vastgoed 2016 is 'Vastgoed op afstand'; op zoek naar nieuwe organisatievormen voor eigendom en beheer. Met aandacht voor veranderende regelgeving voor onderwijs, zorg, corporaties en gemeenten. Die zoektocht ondernemen we met partners van Bouwstenen langs verschillende paden.

 

 Activiteiten 2016

We beginnen met een aantal netwerkbijeenkomsten waarin we kennis en ervaring delen, openstaande vragen verkennen en aandachtspunten benoemen:

  • 11 maart met Chefs Vastgoed
  • 15 maart met Scholen
  • 11 mei met Bestuurders, samen met wethouder Jeroen Hatenboer van de gemeente Enschede en Holland Property Plaza

Ook voeren we gesprekken met beleggers en vastgoedmanagementbureau's over de mogelijkheden en beperkingen.

 

In de loop van het jaar organiseert Twijnstra Gudde een bijeenkomst met gemeenten en marktpartijen om de huidige ervaring met vastgoed op afstand te evalueren en te kijken wat we daar voor de toekomst van kunnen leren. Bouwstenen is daar ook bij betrokken.
 

Parallel daaraan verkennen we de mogelijkheid te komen tot een concrete tool, waar we per type taak en mate van uitbesteden de randvoorwaarden, aandachtspunten, risico’s en kostenniveaus benoemen. Twynstra Gudde en M3V helpen hierbij.  Wethouder Jeroen Hatenboer, Enschede

 

Ook zorgen we dat Bouwstenen-partners die dit onderwerp hoog op de agenda hebben staan, elkaar weten te vinden.

 

Het resultaat wordt (indien voldoende body) gepresenteerd tijdens de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen.


 

Meer informatie

 

Lopende zoektochten

  • Leusden; gemeenten en onderwijs onderzoeken of het mogelijk is het vastgoedmanagement in een aparte organisatie onder te brengen. Zie dit nieuwsbericht: 'Schoolbestuur werkt aan koepel' (Duurzaam Gebouwd, juli 2015)

 

 

 

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners