LinkedInYouTubeTwitter

Geslaagde Najaarsbijeenkomst

BouwstenenhandHoewel de resultaten nog verwerkt moeten worden, had het platform van Bouwstenen op 5 december 2013 een zeer geslaagde Najaarsbijeenkomst. Veel positieve reacties. Een korte impressie, uitgebreid verslag volgt.

 

Ondanks de weersvoorspellingen was vrijwel iedereen gekomen; ruim 300 bestuurders, managers en professionals actief rond maatschappelijke voorzieningen en vastgoed. Doel van de bijeenkomst was de resultaten van afgelopen jaar met elkaar te delen en een aanzet te geven voor de activiteiten van komend jaar.

 

Minister BlikArbeidsmigranten

Marcoen Hopstaken verzorgde de aftrap met tegeltjeswijsheid. Daarna bood Ingrid de Moel, trekker van Bouwstenen, Minister Blok vier publicaties aan.  Blok bekende voor de volle zaal dat hij waarschijnlijk de belangrijkste veroorzaker van de leegstand was als gevolg van de terugtrekkende overheid. Maar hij kwam ook met oplossingen; appartementen en tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten en gescheiden mensen.

 

Interview branchevoorzittersGenoeg van de sectorale benadering

Uit het vraaggesprek met Annemarie Jorritsma (VNG), Rinda den Besten (PO-Raad), Marc Calon (Aedes) en Aly van Beek (MO Groep) kwam vooral naar voren dat de betrokkenen de sectorale indeling zat zijn. Het werkt belemmerend voor een goede integrale aanpak. Daarbij werd niet alleen naar Den Haag gekeken. Voor het Bouwstenen-platform ligt hier nog een mooie taak; vooral wat betreft het verbinden en het meewerken aan oplossingen.

 

Paul SnabelDe kwetsbaren

Paul Schnabel, tot voor kort directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, liet indringend zien dat tegenwoordig niet de kinderen de meest kwetsbare in de samenleving zijn, maar de ouderen. Niet financieel, maar fysiek. Door de medische wetenschap worden veel mensen oud, maar de gebouwde omgeving is er nog niet klaar voor. Een flinke taak voor corporaties, maar ook voor voorzieningen en vastgoedprofessionals. Overigens was de gemiddelde leeftijd in de zaal best hoog.

 

Maurice de HondDe virtuele wereld

Opiniepeiler Maurice de Hond biechtte op dat hij zowel AOW als kinderbijslag ontvangt en wist te vertellen hoe de digitale wereld zowel in het leven van ouderen als in die van jongeren een rol speelt. We leven in een virtuele en fysieke wereld. Kinderen gaan naar school om te zien hoe het vroeger was. En als het vastgoed in de toekomst nog wat wil renderen, gaat het er vooral om wat het meer biedt dan de virtuele wereld. De brievenbus zal verdwijnen.

 

Kort en goed

De parallelsessies waren kort (drie kwartier), maar prima van inhoud blijkt uit de evaluatie. De sessies leverden flink wat nieuwe input op, die op dit moment verwerkt wordt.

Kort en goed, we hebben ervan genoten en iedereen die afgelopen jaar en tijdens de dag een bijdrage aan het geheel heeft geleverd... heel hartelijk bedankt! Wordt vervolgd.

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.