LinkedInYouTubeTwitter

Nieuwe concepten voor woon-zorgcombinaties

Op 13 oktober 2020 komen de netwerken Zorgaccommodaties en Corporaties bij elkaar. In verband met de aangescherpte maatregelen doen we dit online vanuit Studio Bouwstenen in plaats op locatie in het Boekhuis in Amersfoort.

 

Op de agenda staat de behoefte aan nieuwe woon-zorg vormen en de rol van zorgorganisaties, corporaties en gemeenten hierbij. Wie zorgt voor de plek, het vastgoed en de zorg? Hoe kom je tot een voor de oudere zelf aantrekkelijk (financieel) aanbod? Hoe regelen we het samenspel tussen alle betrokkenen. En, ook niet onbelangrijk, hoe doen we dat in tijden van corona en economische crisis? Welke (andere) keuzes maken we dan? 

Mooie voorbeelden

Boekhuis Amersfoort

Om een beetje op te warmen starten we met mooie voorbeelden:

  • Boekhuis in Amersfoort waar bewoners het wonen en eventueel benodigde zorg helemaal zelf regelen. Projectleider Barbara Bastiaanssen vertelt over dit project.
  • Hart van Austerlitz, een project van Austerlitz Zorgt en Woongoed; een MFA voor meerdere generaties in het centrum van Austerlitz. Jan Snijders vertelt er meer over.

We mogen ze bevragen, met name ook naar de exploitatie en de rol van diverse partijen; bewoners, zorgorganisatie, corporatie, gemeente. Maar de betrokkenen zullen ook hun visie op het samenspel geven. Wat zien ze in de praktijk gebeuren? Waar knelt het? Waar liggen kansen?

Werken aan een nieuwe tussenvorm

Vervolgens delen we onze ervaringen met tussenvormen van wonen en zorg en construeren we met elkaar de eerste ideeën voor een of meer kansrijke concepten om te realiseren. Concepten die ook goed kunnen worden opgeschaald en aansluiten bij de nieuwste inzichten rond infectieziekten. Ook bespreken we met elkaar wie we vanuit het collectief zouden moeten benaderen om hier slagen in te maken en samen op te trekken.

Datum, tijd en locatie:

  • 13 oktober 2020
  • 14.00 - 15.30 uur
  • Online via Teams, deelnemers krijgen een link

 

 

Meedoen?

Dat kan. Deze bijeenkomst is gratis voor deelnemers van de netwerken Zorgaccommodaties en Corporaties BOG/MOG. We horen graag of je er wel of niet bij bent.

Interesse om ook deel te nemen?

Goed idee. Zie hier meer informatie over het netwerk Zorgaccommodaties en Corporaties BOG/MOG of mail naar info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over de mogelijkheden om partner te worden. Of bel naar 033-2584337.

 

 

 

Organisatie:

Dit programma wordt inhoudelijk voorbereid door Gertjan te Hoonte van Te Hoonte Advies en Ingrid de Moel van Bouwstenen. De organisatie is in handen van Inge Bommezijn. Voor vragen of meer informatie kunt u met één van hen contact op nemen. Ze staan u graag te woord.

Gertjan te Hoonte Ingrid de Moel Inge Bommezijn
Te Hoonte Advies Bouwstenen Bouwstenen
06 - 2269 1799 06 - 5231 0845 033 - 258 4337


Meer informatie:

Datum
Aantal dagen
0.50
Organisatie
Bouwstenen (netwerk Zorgaccommodaties & Corporaties)