aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

duurzaam

Duurzaam en fris

Doel van partijen is het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed in te passen in de normale taakuitvoering. 

 

Op onderliggende pagina's treft u de informatie die specifiek over duurzaam en fris gaat. Aanvullingen en verbeteringen altijd welkom.

1610 Duurzaam (ver)bouwen en aanbesteden


Vandaag zijn we te gast in het nieuwe sportcluster in Almere. Enkele jaren geleden werd in de wijk Almere poort al het Topsportcentrum geopend en afgelopen maand is daar een nieuw zwembad en sporthal bijgekomen.

 

Ervaring met maatregelen

Er is veel informatie beschikbaar over energiemaatregelen; vooral van leveranciers. Maar er is ook behoefte aan praktijkervaring en de do's en don'ts voor het gebruik. Met onderliggende pagina's proberen we daarin te voorzien.

 

Heeft u ervaring met dergelijke maatregelen in een school, buurthuis, bibliotheek of ander publiek gebouw, dan horen we dat graag.

Duurzaam Stadskantoor Venlo

Een gebouw dat de buitenlucht zuivert en energie opwekt. In Venlo hebben ze al meer dan twee jaar ervaring met een circulair stadskantoor, ingericht volgens de cradle-to-cradle principes.

Verduurzaming sport

Verduurzaming sportDe VSG gaat komend jaar 27 regio’s langs om ze te informeren over de verduurzaming van sportaccommodaties. 

Volle kracht vooruit

SamenwerkenAfgelopen jaar hebben wij ons georiënteerd op de toekomst van Bouwstenen; samen met betrokkenen uit het werkveld. Dit is wat we gaan doen.

Resultaten in 2019

ResultatenLees in het Bouwstenen Jaarverslag wat we in 2019 met elkaar hebben bereikt op het gebied van duurzamer, passender en slimmer vastgoed.

Circulaire inspiratiebron

circulairHet digitale boek ‘Circulaire producten & diensten’ geeft uitgebreid weer wat er tegenwoordig op circulair gebied mogelijk is.

Snelle stappen

finacieringMet een beetje extra financiering kunnen scholen en gemeenten ook nog in 2020 stappen zetten in de realisatie van het Klimaatakkoord.

Batterij (buurtbatterij)

Een (buurt)batterij is bedoeld om stroom die is opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen lokaal op te slaan. Het kan ook worden gebruikt als noodvoorziening. Er bestaan smart storages: huisjes of containers met (lithium-ion) accu’s en regelapparatuur. De techniek staat nog in de kinderschoenen. 

Erkende maatregel

Staat niet op de lijst van erkende maatregelen

Verwacht resultaat

Draagt bij aan all-electric-oplossing.

Abonneren op duurzaam

Snel naar

Partner worden?

Corona