LinkedInYouTubeTwitter

Online: publicatie over waarde

Gemeente biedt ruimteDe Bouwstenen-publicatie 'Maatschappelijk vastgoed van waarde', met een veelkleurige verkenning van allerlei waardebegrippen, is nu digitaal beschikbaar. En volop te delen!

 

Een breder waardebegrip van vastgoed stond in 2015 hoog op de samenwerkingsagenda van het maatschappelijke werkveld. Waarom hebben we het eigenlijk en wat onderscheidt ons van de commerciële vastgoedsector?

 

Meer dan cijfers
Maatschappelijk Vastgoed van Waarde - coverDeze vragen zijn een logisch vervolg op de ontwikkeling waarbij steeds meer cijfers rond vastgoed in beeld komen, steeds meer op financiële zaken wordt gestuurd en veel gemeenten vastgoed willen afstoten. 

 

Vergelijking appels met peren
In de publicatie komen allerlei waardebegrippen aan bod. Ook wordt ingegaan op tools om meer zicht te krijgen op de afweging van kosten en baten, ofwel de vergelijking van appels en peren, die eigen is aan de publieke sector.

 

Frank Kalshoven
De publicatie is tot stand gekomen met bijdragen van Frank Kalshoven van de Argumentenfabriek, de leiders van diverse maatschappelijke sectoren en diverse mensen uit het Bouwstenen-platform; ieder met zijn of haar eigen kijk op waarde.

 

Samen verder
In 2016 is de thematiek in Bouwstenenverband verder opgepakt. Zo hebben beleidsmensen van diverse gemeenten zich aangesloten bij het netwerk Gemeenten, voorzieningen en vastgoed. Zij helpen elkaar vooruit in vraagstukken rond waardecreatie. Ook zijn spelregels geformuleerd waarbij een goede afweging beter is geborgd en staat het onderwerp op de agenda van de Najaarsbijeenkomst.

 

 


Meedoen?

 

 

De publicatie

Lees hier de publicatie ‘Maatschappelijk vastgoed van waarde’ (Bouwstenen, december 2015)

 

Meer informatie

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.