LinkedInYouTubeTwitter

Nu online: ‘Wat kost dat?’

BoekenDe Bouwstenen-publicatie ‘Wat kost dat? Menukaart voor een kostprijsdekkende huur van gemeentelijk vastgoed’ staat nu online en biedt houvast bij het vaststellen van de kostprijsdekkende huur. Delen mag, graag zelfs!

 

De menukaart is opgesteld door financiële vastgoed experts van de gemeenten Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Utrecht en Zeist. Het is een update van de publicatie die in 2008 door de Kopgroep Maatschappelijk Vastgoed is uitgebracht.

 

Hot, hot, hot
Wat kost dat? Menukaart voor een kostprijsdekkende huur van gemeentelijk vastgoedHet onderwerp kostprijsdekkende huur is hot in verband met de Wet Markt en Overheid en de VPB die eraan zit te komen. Maar ook in verband met het verduurzamen van het vastgoed. Dit was goed te merken aan de belangstelling voor dit onderwerp tijdens de Najaarsbijeenkomst, waar deze publicatie werd gepresenteerd.

 

Onbeperkt te delen
‘Wat kost dat?’ is het resultaat van vele, vaak stevige discussies tussen de betrokken gemeentelijke experts. Daarbij hebben ze hun eigen en elkaars methoden gewikt, gewogen en opnieuw bekeken. Ze delen het resultaat van al dit denkwerk graag met (ook niet financieel onderlegde) collega’s, bestuurders en huurders uit andere gemeenten. De publicatie is door de VNG nog voor de jaarwisseling naar alle gemeenten gestuurd. Om het delen nog gemakkelijker te maken, staat de digitale versie nu ook online.

 

Wouter van den Wildenberg, FaktonTot de kern
Wouter van den Wildenberg, trekker van het Bouwstenen-netwerk Financiële experts, licht enthousiast de hoofdlijn van de publicatie toe: “Gemeenten kunnen kiezen voor de begrotingsbenadering en de vastgoedbenadering. Er is bij de keuze voor de verschillende methodieken geen goed of slecht, alleen dient de invulling van de parameters een logisch en consistent geheel te vormen. Daarnaast is het raadzaam huurstromen en subsidies te scheiden.”

 

Meer informatie

  

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.