LinkedInYouTubeTwitter

Stormloop SUVIS-aanvragen

Het loopt storm met de subsidieaanvragen voor ventilatie op scholen, blijkt uit signalen van het werkveld. In dit tempo is de pot snel leeg.

 

Hoewel de Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen (SUVIS) nog maar net geopend is en gemeenten nog tot 30 juni 2021 de tijd hebben, zijn er al veel aanvragen gedaan. 

Miljoenen aangevraagd

Volgens de eerste signalen is er al voor een kleine € 50 miljoen aangevraagd. Dat is de helft van de beschikbare € 100 miljoen. De maximale subsidie varieert van € 150.000 voor kleine scholen tot maximaal € 1 miljoen voor grote scholen. Er wordt maximaal 30% gesubsidieerd.  

Veel te weinig geld

Het beschikbare subsidiebedrag is veel te laag om de ventilatieproblemen op te lossen. Veel partijen worstelen ook met de vraag waar de resterende 70% vandaan moet komen. Daarbij is de opgave niet nieuw en veel groter dan alleen ventilatie. Bouwstenen pleit dan ook voor een steviger, structureler, meer integrale en kosteneffectieve aanpak die beter aansluit bij de praktijk. Zie in dit verband ook de toelichting van Marcel Slijkhuis, hoofd vastgoed gemeente Groningen in onderstaande film.  

Samen aanvragen

Het aanvraagformulier voor de SUVIS kan alleen door gemeenten worden ingevuld met e-herkenning. Peter Swets van de gemeente Haarlem vertaalde dit formulier naar een document waarmee schoolbesturen de aanvraag met de gemeente kunnen voorbereiden; zowel qua inhoud als financieel (zie bijlage).

 

 

Meedoen?

Dat kan! Sluit je als partner aan bij één van onze netwerken, bijvoorbeeld rond onderwijshuisvesting en help elkaar ook rond de corona-maatregelen en ventialte vooruit. Bel of mail naar 033-2584337 of info@bouwstenen.nl.

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.