LinkedInYouTubeTwitter

2010 Chefs online uitwisseling

Op donderdag 1 oktober 2020 treffen chefs vastgoed elkaar online in plaats van in Tilburg. Fijn om toch alle gezichten te zien en we maken kennis met drie nieuwe chefs.

 

Dennis licht toe wat we vandaag niet zien, beleven en bespreken. Mooie prijswinnende projecten waarover we stuk voor stuk met elkaar de diepte in kunnen. Is dit bewonersbeheer? Hoe gaan zulke processen? Wat we ook missen zijn de informele uitwisselingsmomenten; tijdens de koffie, de lunch en de rondleidingen.

Online uitwisselen

Gelukkig zien we elkaar wel online en heeft Bouwstenen al wat resultaten uit de enquête te presenteren. Die bespreken we; ook online. Daarbij heeft Bouwstenen snel de mentimeter in het programma gelast, zodat we toch een hele waslijst met onderwerpen met elkaar kunnen bespreken (zie presentatie). Wel fijn als alle gemeenten de enquête invullen. Het versterkt ons verhaal en is een belangrijke bron voor ons werk.

Corona-politiek 

Corona is een van die onderwerpen. Behoorlijk politiek onderwerp, al zijn er ook gemeenten waar de politiek eigenlijk geen uitspraken over wil doen. Al die regelingen en hoe om te gaan met aanvullend budget en subsidie vanuit het rijk maken het niet makkelijk.

Zwakste schakel verduurzaming

De 7 stappen van de VNG routekaart gebruiken we even als kapstok voor diverse activiteiten dit jaar, waaronder de publicatie In Control. We lopen de verschillende stappen langs en bespreken ook de zwakste schakel(s).

Input vanuit onderhoud

Ken je pand en klant is bij verduurzaming super belangrijk. Jan Kappers en Ingrid vertellen over de bijeenkomst met Jan Bon (Den Haag) en Thomas Nobel (Twijnstra Gudde). De lessen hieruit worden besproken en aangevuld. Trefwoorden: installatietechniek, communicatie, accountmanagement, opleiding, plek aan tafels. Actie voor Bouwstenen: bijeenkomsten en vragen bij opleidingen. Actie voor netwerk: laat goede ‘onderhoudsgasten’ aansluiten bij het netwerk.

Haagse tafels

Henk Hoogland vertelt samen met Ingrid welke acties we richting Den Haag hebben lopen en hoe dat gaat. Het is positief dat ze ons steeds meer zien staan, maar het kost ook flink wat tijd. Vooral nog mee doorgaan, is de boodschap. En fijn als mensen die willen helpen hun vinger willen opsteken.

Sturen op CO2 reductie

‘s Middags gaat het programma verder met een verhaal van Jaap van Nunen uit Utrecht over de Utrechtse benadering bij de verduurzaming en hun dashboard. Het is een flink doordachte aanpak. Het duizelt zelfs; zoveel informatie.

 

Als wethouder van Dusschooten aanschuift weet Dennis het goed samen te vatten. Strak aansluiten bij het onderhoud (daar hebben we hem weer) en ruimte voor de vastgoedafdeling om de coalitiegelden flexibel te mogen inzetten op de natuurlijke momenten. En bij de doorrekening en afweging ook kijken naar de exploitatie. Iedereen wil wel zo’n dashboard.

Naborrelen

Helaas geen borrel op de rooftop bij Dolores vandaag. Niet heel erg, horen we, want het regent nogal in Tilburg. Gelukkig zit Bouwstenen in een kroeg en is er ruimte om online nog wat na te praten terwijl Ingrid achter de tap kruipt.

 

 

What's next?

Fijn als alle gemeenten de online enquête invullen. Zie dit overzicht van alle gemeenten die de enquête al hebben ingevuld.

 

De Maatschappelijk Vastgoeddag van 3 december kan in de agenda (als die er nog niet in staat).

 

Diverse mensen weten elkaar te vinden, dus dat komt vanzelf goed. En fijn als je informatie waar anderen ook iets aan kunnen hebben wilt sturen naar nieuws@bouwstenen.nl.

 

Verder kan iemand van je afdeling zich desgewenst aanmelden voor:

 

Meer informatie