aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

2005 Actualiteitencollege BTW

Machiel van Driel, BTW InstituutOp 14 mei 2020 organiseert Bouwstenen in samenwerking met Machiel van Driel van het BTW instituut het actualiteitencollege BTW. In verband met corona doen we dit online.

Thema's

BTW is complex, zo blijkt ook wel uit de door deelnemers vooraf ingediende vragen. Aan de hand van onderstaande thema's geeft Machiel uitleg en toelichting op deze vragen.

  • Ondernemerschap
  • Subsidies
  • Aftrek voorbelasting
  • Transformatie vastgoed
  • Zonnepanelen
  • Scholenconstructies
  • Multifunctionele accommodaties
  • Sporthallen

De basis

We beginnen met de basis van het BTW systeem (zie schema onderaan deze pagina). Altijd handig om op terug te grijpen en om te bepalen of er sprake is van BTW ondernemerschap. Ook wordt een aantal belangrijke begrippen binnen de BTW materie uitgelegd.

Subsidies

Subsidies kunnen tot BTW heffing leiden maar dit is niet altijd het geval. Het is in de praktijk dus extra belangrijk om scherp te hebben hoe en wanneer de BTW regels van toepassing zijn. Met name het uitbesteden van taken en diensten, waardoor er een opdrachtgever versus opdrachtnemer relatie ontstaat, kunnen leiden tot BTW heffingen.

Ontwikkelingen

We worden ook bijgepraat over de ontwikkelingen in regelgeving rondom sport, zonnepanelen en de KOR. Daarna komt ook de zogenaamde scholenconstructies aan bod. Waarom wordt een scholenconstructie op het ene moment wel en op het andere moment niet geaccepteerd door de rechter?

 

Het is een zinvolle bijeenkomst waaruit blijkt dat er veel kennis en ervaring nodig is om de huidige regelgeving omtrent BTW vraagstukken juist toe te passen. Met een aantal handige tips en praktijkvoorbeelden zijn we een stuk wijzer geworden. Alle inhoudelijke details kan je terugvinden in bijgevoegde presentatie en notitie. 

 

 

Ook meedoen?

Word partner van Bouwstenen en sluit aan bij een van onze netwerken, bijvoorbeeld Financiële Experts, of bij onze ontwikkelactiviteiten.

 

 

 

Meer informatie:

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete

Button maatschappelijk vastgoeddag

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners