aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

1904 Juridische aspecten verduurzamen

Het is met recht een actualiteitencollege juridische aspecten rond de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed op dinsdag 9 april 2019 in Amersfoort.

Overzicht en inzicht

Alexandra Boot (de nieuwe trekker van het juridisch netwerk) en Regina Koning praten zo’n 25 Bouwstenen-partners in 2,5 uur bij over wetten die nu al van toepassing zijn en wat er nog gaat komen. Het verhaal was breder en ging verder dan energie en klimaat en wat de wet er van zegt. Het gaat ook over mensen, gezondheid, grondstoffen en circulariteit. En ze maken een duidelijke verbinding tussen vastgoed, techniek, organisatie, exploitatie en waardecreatie. De dames zijn super ingevoerd in de Europese en landelijke ontwikkelingen en hebben duidelijk ook veel praktijkervaring. Alle lof.

Veel informatie

Het is wel wat veel, en hoewel er nog veel meer te vertellen is, bijvoorbeeld over huurcontracten en de juridische afspraken rond zonnepanelen, zitten we na 2,5 uur ook wel behoorlijk vol. Wel zien we meer verband tussen allerlei wetten en gaan we met tips naar huis over waar we ons vooral op moeten richten (wat minimaal moet en handig is in gebruik). We zijn zeker iets wijzer, maar vooral ook bewuster onbekwaam. Naast onze eigen opgave ligt er ook bij de ministeries een flinke opgave om wat meer verband in de regels aan te brengen.


 

Meer weten?

Word partner en sluit u aan bij een van de netwerken, bijvoorbeeld het netwerk Juridische Zaken. Dit netwerk komt op 6 mei bij elkaar in Ede. Thema van de bijeenkomst is de Wet milieubeheer, energie en asbest vertaalt naar huurcontracten en andere zaken.

 

Meer informatie

BijlageGrootte
PDF-pictogram 1904 Presentatie Boot Advocaten4.2 MB

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?