aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Bijeenkomst Vastgoedmanagement (gemeenten)

Op woensdag 30 september 2020 komt het gemeentelijk netwerk Vastgoedmanagement online bij elkaar.

Corona en andere actualiteiten

In maart 2020 zijn we min of meer overvallen door corona. Inmiddels zijn we een aantal maanden en een zomer verder en zien we beter wat dit voor ons werk betekent. In de Bouwstenen-enquête worden hier ook vragen over gesteld.

 

We gaan met elkaar in gesprek over die veranderingen en betrekken daarbij eventueel ook andere actualiteiten. Wat is er veranderd en wat betekent dat voor de toekomst op korte en lange termijn. Krijgen we te maken met ander ruimtegebruik, nieuwe eisen, andere prioriteiten? Maar ook, wat kunnen we voor elkaar betekenen en waar moeten we onze stem (beter) laten horen om goed met deze veranderingen om te gaan.

Het resultaat neemt een ieder mee naar huis maar gebruiken we ook als input voor onze gesprekken aan landelijke tafels, waaronder de klimaattafel en overleg met VNG, enz.

Tools voor de verduurzaming

Er zijn diverse tools beschikbaar die gemeenten kunnen helpen het eigen gemeentelijk vastgoed te verduurzamen. Sommige daarvan vormen de basis voor vrijwel alle stappen in de routekaart, zoals een vastgoedinformatiesysteem. Anderen zijn specifiek voor een bepaalde stap, zoals de rekentool van de VNG waarmee globaal de investeringskosten kunnen worden berekend of het energiejaarverslag waarmee de voortgang kan worden gemonitord.

 

We bespreken met elkaar de ervaring met deze tools. Welke helpen ons echt vooruit? Waaraan hebben we behoefte en wat kan beter? De bespreking doen we aan de hand van een praatplaat die we speciaal voor dit doel maken en waarin een overzicht wordt gegeven van beschikbare tools aan de hand van de verschillende stappen uit de routekaart. Daarbij hebben we ook al op een rijtje gezet wat we over het gebruik van deze tools weten. Welke tips en adviezen kunnen we elkaar nog meer geven voor het toepassen van deze tools?

Ondertussen bij de buren

Vervolgens bespreken we (voor zover niet eerder meegenomen) de eerste resultaten van de online enquête over het gemeentelijk vastgoedmanagement. Wat zijn de hoofdlijnen en wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen gemeenten die aanwezig zijn. We zoomen in op de goede voorbeelden en wat we van elkaar kunnen leren. Dus fijn als iedereen die bij de bijeenkomst aanwezig is de enquête uiterlijk 22 september 2020 heeft ingevuld.

Datum & tijd

  • Woensdag 30 september 2020
  • 14.30-16.00 uur
  • online via Google Meet (deelnemers ontvangen na bevestiging een link)

 


Ben je erbij?

We horen graag of je al dan niet aanwezig bent.

 

En fijn als je ruim een week van te voren de enquête hebt ingevuld. Je treft de enquête hier en hier een overzicht van gemeenten die hem al hebben ingevuld.

 

Nog geen lid van dit netwerk? Zie hier meer informatie over het netwerk en/of neem contact met ons op via telefoonnummer 033-258 43 37 of mail naar info@bouwstenen.nl.

 

 

 

Meer informatie

Datum: 
woensdag, 30 september, 2020 - 14:30 tot 16:00
Aantal dagen: 
0.50
Open of besloten: 
Open
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Vastgoedmanagement)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners