aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Vastgoedconcepten

Einstein

Toekomstbestendig vastgoed

Maatschappelijk vastgoed is doorgaans slecht opgewassen tegen de huidige eisen. Versnelde afschrijving is dan het gevolg. Er is behoefte aan vastgoedconcepten die het veranderend ritme van de samenleving kunnen volgen, die steeds wisselende programma's kunnen accommoderen. Daar horen ook passende beheer- en exploitatieformules bij. 

 

In 2011 is in Bouwstenenverband hierover een gesprek gevoerd. Lees hier de resultaten.

 

Ontwikkelde vastgoedconcepten 2012

Samen met haar partners heeft Bouwstenen in 2012 een innovatief proces doorlopen gericht op nieuwe concepten voor maatschappelijk vastgoed: slimmer en zakelijker. De concepten zijn gebaseerd op concrete cases. Dit traject heeft geresulteerd in de volgende concepten:

  • Place-to-be in (hoog) stedelijke omgeving gebaseerd op marktpleincluster Amsterdam Zuidoost.
  • Culturele accommodatie als aanjager voor gebiedsontwikkeling, gebaseerd op collectief particulier opdrachtgeverschap. Casus: centrumgebied Houten (hoog)stedelijke omgeving. Casus: markpleincluster Amsterdam Zuidoost.
  • Van buurthuis tot broedplaats een concept voor transformatie van buurthuizen in vooroorlogse, voormalige volkswijken. Casus: Buurthuis Oudwijk te Utrecht.

Deze concepten zijn besproken tijdens de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen. Lees hier het verslag dat Marissa van Rossem gemaakt heeft.

 

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete

Button maatschappelijk vastgoeddag

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners