aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Actualiteiten, IHP's en meer

Op donderdag 17 september 2020 komt het gemeentelijk Bouwstenen-netwerk onderwijs bij elkaar; fysiek en online. Beide zijn mogelijk.

Corona, verduurzaming en andere actualiteiten

In maart 2020 zijn we allemaal min of meer overvallen door de corona. Toch hadden we een prima eerste kennismakingsbijeenkomst op 19 maart 2020.   

 

Inmiddels zijn we een aantal maanden en een zomervakantie verder en hebben we beter zicht op welke impact corona heeft en nog zal hebben op de onderwijshuisvesting en ons werk. We gaan daarover met elkaar in gesprek en betrekken daarbij ook de ventilatie-vraagstukken, de verduurzamingsopgave en de gevolgen van corona voor toekomstige onderwijshuisvesting. Waar moeten we op korte en de langere termijn rekening mee houden als het gaat om de ruimtebehoefte voor het onderwijs, de gebouwen (PvE's), het beheer en de samenwerking met scholen.

Huisvestingsplannen 

Dan duiken we in de IHP’s. Inmiddels hebben we meer dan 10 IHP’s waarbij de scoop op 2020 en verder ligt verzameld en geanalyseerd. Het zijn de IHP's van Enschede, Delft, Hilversum, Lansingerland, Roermond, Rotterdam, Veldhoven, Vlaardingen, Woerden en Zundert. Tijdens de bijeenkomst krijgen we een overzicht van inhoud en insteek van deze IHP's en van de overeenkomsten en verschillen. Wat leren we hieruit? Wat zijn goede voorbeelden waaraan we ons op kunnen trekken.

En verder

Op het eind van de bijeenkomst bespreken we kort de nieuwe regels, beleidsopgaven en andere zaken waar we komende tijd mee te maken krijgen. En wat ons hierin te doen staat, zodat we goed voorbereid komende maanden ons werk kunnen doen.

Programma

13.30 uur

Ontvangst en welkom

13.40 uur

Actualiteiten

14.00 uur

IHP's presentatie analyse door Aestate en bespreking

14.45 uur

Nieuwe regels en vervolg

15.00 uur

Afsluiting

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 17 september 2020
  • 13.30 - 15.00 uur
  • Amersfoort en/of online

Ben jij er ook bij?

Deze bijeenkomst is voor deelnemers aan het gemeentelijke Bouwstenen-netwerk over onderwijshuisvesting. We horen graag of je er wel of niet bij bent.

 

Interesse om aan dit netwerk deel te nemen? Neem dan contact op met ons op via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl.

 

 

 

Meer informatie:

Datum: 
donderdag, 17 september, 2020 - 13:30 tot 16:00
Aantal dagen: 
0.50
Open of besloten: 
Besloten
Organisatie: 
BOUWSTENEN (netwerk Onderwijshuisvesting)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete

Button maatschappelijk vastgoeddag

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners