LinkedInYouTubeTwitter

Juist nu aanpakken

Schroevendraaier

De coronacrisis biedt een kans voor het naar voren halen van het onderhoud en de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. En voor werk in de bouw.

Dat zeggen diverse gemeenten, scholen en bedrijven uit het Bouwstenen-netwerk.

Onderhoud naar voren

“Dat de scholen nu leeg staan biedt kansen voor het onderhoud” zegt Henk Hoogland van de gemeente Almere, “dus dat laten we zo veel mogelijk doorgaan”. De gemeente Tilburg probeert het onderhoud in een zwembad naar voren te halen. En ook in Oss loopt het bouw- en onderhoudswerk gewoon door en wordt het onderhoud daar waar mogelijk naar voren gehaald.

 

Frank Jansen van BAM: “Ondanks het feit dat de bouw door de huidige situatie net als andere sectoren klappen krijgt, zoeken wij met onze opdrachtgevers naar manieren om aan de gang te blijven. Zeker in het onderhoud liggen er kansen omdat sommige panden nu nagenoeg leeg staan.”

Duurzamer uit de crisis

Ook bij Heijmans gaat het werk in de meeste gevallen gewoon door vertelt Joris van Eijkeren: “Daar waar gebouwen gesloten zijn ontstaat de unieke kans om projecten naar voren te trekken omdat deze nu sneller zonder overlast kunnen worden uitgevoerd. Ook kan deze periode juist worden aangewend om versneld verduurzamingsmaatregelen te nemen. Opdrachtnemers zijn hier klaar voor, maar de uitdaging ligt bij de snelheid van besluitvorming; of er geld voor kan worden vrijgemaakt. Partijen zouden juist dit momentum kunnen gebruiken. Hoe mooi zou het zijn als het maatschappelijk vastgoed beter en duurzamer uit deze crisis komt.”

Opdrachtgevers klaar

Dat ook opdrachtgevers er klaar voor zijn blijkt onder andere uit de Bouwstenen-enquête 2019 en rondgang die we eerder deze maand maakte (zie bericht hierover).

Den Haag

Frank Jansen van BAM: “Er zijn inmiddels gesprekken gaande tussen Bouwend Nederland en vertegenwoordigers uit Den Haag om met elkaar te zoeken naar mogelijkheden de bouw aan het werk te houden. Wij denken dat het naar voren halen van verduurzamingsacties een mooie kans biedt”.

 

 

Meedoen en meedenken?

Dat kan. Word partner van Bouwstenen en sluit je aan bij één van de netwerken, bijvoorbeeld het netwerk Onderhoudsmanagement

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.