LinkedInYouTubeTwitter

Aanvragen kan weer

Vanaf 1 oktober 2021 kan er weer subsidie worden aangevraagd voor betere ventilatie op scholen; de zogenaamde SUVIS-regeling.

Een deel van de eerdere aanvragen is nog niet behandeld, omdat het budget was overtekend. Deze aanvragen worden nu alsnog beoordeeld.

Hoger bestedingsplafond

Nieuwe aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober 2021 tot en met 31 januari 2022. Om dit mogelijk te maken is het uitkeringsplafond van de bestaande SUVIS-regeling opgehoogd. In totaal is er nu € 200 miljoen subsidie beschikbaar. 

Restant

Het kabinet heeft € 360 miljoen beschikbaar gesteld voor de verbetering van het binnenklimaat in scholen. Het resterende bedrag staat gereserveerd voor 2022 en 2023. Het is nog niet bekend hoe dit geld besteed gaat worden. 

Kritiek op de regeling

Er is veel kritiek op de regeling, met name omdat er geen verbinding is gemaakt met de bredere opgave rond onderwijshuisvesting, waaronder de energietransitie en de verbetering van de functionaliteit. Daarbij hebben scholen vaak moeite de 70% cofinanciering op te brengen. Dat er geld beschikbaar is, wil nog niet zeggen dat er snel gehandeld kan worden. 


 

Meedoen?

Dat kan! Word partner en denk en praat mee over het verbeteren van de kwaliteit van de onderwijshuisvesting, bijvoorbeeld via een van onze netwerken en/of het ontwikkelwerk.

 

Meer info

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.